Gradina alpina

Gradina de piatra reprezinta de fapt opusul uneia verde, sofisticata sau a celei de legume. Combinatia de piatra rigida si flori delicate creeaza o atmosfera linistitoare aducand astfel un flair alpin in gradina.

Acesta se formeaza deoarece majoritatea plantelor provin din regiunile de munte. Multe din aceste plante reprezinta o provocare pentru gradinari pasionati, dar si pentru cei amatori, avand in vedere ingrijirea speciala de care au nevoie pentru a se dezvolta intr-un mediu sterp.
In special sortimentele de plante din aceeasi regiune sunt foarte usor de ingrijit si pentru faptul ca nu au nevoie de multa apa, astfel acestea nu trebuie udate des chiar si in zilele caniculare de vara.

Cine doreste sa isi amenajeze propria gradina de piatra este sfatuit sa aiba mare grija in amenajarea si planificarea locului. Plantele iubitoare de caldura prefera locurile insorite, cele orientate inspre sud. Nu trebuie sa va faceti probleme daca nu aveti surse directe de apa, deoarece acestea trebuie udate relativ rar. Ideal este pamantul afanat prin care se poate scurge foarte usor apa de ploaie.
 
De efect sunt micile "dealuri" frumos amenajate, impodobite si decorate cu floricele care redau si mai mult senzatia ca ne aflam intr-o gradina alpina. Cu ajutorul acestor artificii gradina nu mai lasa senzatia de ceve plictisitor, prea plat, prea monoton.

Accentele care sa sublinieze frumusetea acesteia sunt petalele si perenele viu colorate. Cine isi imagineaza ca o gradina de munte, de piatra este ceva rigid si lipsit de farmec se inseala. Pe langa acestea pot fi plantate si fructe de padure sau diferite condimente, precum cimbrul.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Tigrinum - crinul tigrat pentru gradina ideala

  Un soi oriental de crin de o rara distinctie, Tigrinum este imediat recunoscut datorita petalelor sale de un portocaliu deschis, intens, cu numeroase pete intunecate, de forma rotunda, model decorativ care va face din orice buchet si cu atat mai mult din orice gradina un adevarat spectacol exotic.

 • Hortensia Annabelle - mult alb pentru gradina

  Dintre varietatile de hortensii aceasta Annabelle (numele denota prin el insusi eleganta si farmec) este una dintre cele mai frumoase si mai populare, iar orice gradina, fie oricat de modesta, va deveni odata cu primele flori un spatiu de care va veti desparti cu greu.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • O gradina de legume de invidiat

  Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.

 • Pregatirile pentru gradina de legume incep din ianuarie

  Oricine poseda o gradina ori isi doreste sa cultive legume trebuie sa se apuce de treaba chiar din acest moment.