Iasomia Mont Blanc - prospetime si frumusete

Cu flori de un alb pur, intens, aceasta varietate de iasomie este din fericire o planta usor adaptabila, se aclimatizeaza in gradina in scurta vreme cu putina ingrijire, rezista la temperaturile geroase ale iernii (dar trebuie sa fie asezata intr-un loc unde este ferita de curentii reci de aer) si prefera solul cu drenare buna si cat mai mult soare. Este un arbust ornamental care poate sa ajunga la peste doi metri inaltime, cu ramuri elastice, viguroase, rezistente, are nevoie de mult spatiu si in lateral, asa ca se recomanda sa lasati intre arbusti macar un metru distanta. Printre soiurile de iasomie Mont Blanc este unul dintre cele mai bune pentru gradina, mai ales pentru cei care poate nu au foarte multa experienta. 
 
Florile de iasomie Mont Blanc sunt mici, numeroase, petalele sunt de culoare alb, mijlocul lor fiind de un galben deschis, parfumul dulce si discret. Din fericire rezista in timp odata ce s-a obisnuit in noul loc, se recomanda ca inainte solul sa fie fertilizat si nu uitati ca desi are nevoie de apa, iasomia trebuie sa fie udata doar atunci cand pamantul este uscat, pentru ca nu suporta excesul de apa in sol. Periodic trebuie sa indepartati florile care si-au pierdut prospetimea si ramurile uscate.

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Anemonele Pink Star

  Flori mici, delicate, in culori vii, perfecte pentru a delimita un spatiu al gradinii si pentru a aduce un plus de prospetime si noutate cromatica, aceasta varietate de anemone ofera privirii nu mai putin de trei nuante.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii Mont Blanc

  Rezistent la boli, daunatori si la temperaturile foarte scazute, trebuie sa taiati tufa de Mont Blanc dupa spatiul disponibil si pentru a-i da o forma ingrijita, altfel tinde sa creasca haotic in toate directiile.

 • Calin Roseum

  Un arbust ornamental relativ raspandit, apreciat pentru florile sale mari si albe, dar si pentru rezistenta si usurinta cu care poate fi aclimatizat, acest tip de calin este una dintre alegerile la indemana atunci cand vreti sa aduceti gradinii un plus de prospetime si eleganta.