Ienuparul, o solutie pentru un spatiu decorativ

ienupar

 

 

 Ienuparul - Juniperus chinensis - este foarte intalnit in emisfera nordica. Face parte din familia Cupressaceae si exista circa 60 de varietati cu frunzis bogat si culoare intensa, ce pot fi folositi pentru decorarea si infrumusetarea oricarei gradini.

 

Sunt rezistenti, mai ales bine ingrijiti, iar fructele sunt comestibile, utilizate pentru ceaiuri, dar si in producerea ginului.

 

Aspectul  este foarte dens, plantele mai tinere avand ace cu un colorit albastru-verzui, in timp ce arbustii maturi au ace mai mari, asemanatoare unor solzi, cu aroma puternica. Rezista bine la frig si la umezeala, iar varietatile cele mai rezistente se adapteaza la iernile foarte grele. Sunt sensibili la caldura si seceta.

 

Prefera locurile luminoase, cu umiditate atmosferica ridicata, rezista la ger si seceta, sunt nepretentiosi fata de sol.

 

Se planteaza usor si cresc repede, fiind o solutie interesanta pentru un spatiu decorativ: pret scazut, au nevoie de putina ingrijire si au un aspect deosebit de placut.

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

 • Trandafirul teahibrid Rio Samba

  Minunata varietate de trandafir teahibrid, acest Rio Samba este un rezistent si longeviv soi bicolor, facandu-se remarcat datorita bobocilor foarte mari – peste 10 cm in diametru – cu petale catifelate, in care veti intalni rosul deschis si portocaliul pentru un aspect decorativ deosebit.

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

  O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.