Mirosul imbietor al iasomiei

Iasomia este o floare deosebita. Putin stiu ca ea provine din familia maslinelor si se raspandeste ca arbust. Cele mai multe tipuri de iasomie sunt originare din zonele calduroase ale Europei, Asiei si Africii.

Frunzele unor soiuri cad toamna, insa exista si iasomii care isi pastreaza frunzele intreg anul. Ele au o culoare inchisa, iar florile sunt in general mici, albe sau galbene si au un miros deosebit de placut. Cresc in grupuri si dupa ce se ofilesc in locul lor cresc mici bulbi cu seminte.

Aceste flori pot fi plantate pe straturi, cu o parte aplecata catre sol, sub forma de butas sau doar prin imprastierea semintelor.

In Romania putem intalni specii precum Iasomia Galbena Italiana, de provenienta din Asia, Iasomia de Iarna, originara din China si obisnuita iasomie din mai toate gradinile ce a trait initial in Persia.

De asemenea in Europa gradinarii planteaza foarte des Iasomia Spaniola. Ea este usor de ingrijit si ofera privitorilor o experienta unica si o mireasma dulce de vara.

In China florile de iasomie sunt folosite pentru ceai. In intreaga lume unele soiuri ale acestei flori sunt intrebuintate in industria medicamentelor.

Articole asemănătoare

  • La ce putem folosi sucul de lamaie

    Aromat, acrisor, plin de vitamine, utilizat pentru sosuri sau prajituri, pentru a oferi un plus de gust ceaiului sau intr-un cocktail, banalul suc de lamaie, proaspat stors din fructe bine coapte si parfumate, poate fi folosit in casa si pentru curatenie.

  • Lingurea in tratamentele naturiste

    O planta erbacee pe care o intalnim adesea, cu multe inflorescente mici, albe, cu patru petale, grupate in spice terminale, frunze in forma ovala, ce descresc de la baza plantei spre varf, lingurea este si o planta medicinala cu multa vitamina C si efect dezinfectant si astringent.

  • Amaryllis, planta care infloreste in culorile Craciunului

    Amaryllis este in multe parti ale lumii o planta asociata sarbatorilor de iarna, fiindca asigura un ambient festiv si infloreste in culorile Craciunului.

  • Ce oferim in dar de Paste?

    Dupa un an in care am trecut prin bune si rele, iata-ne din nou in pragul Invierii Domnului, cel mai mare prilej de bucurie al intregii crestinatati. Cum se intampla de fiecare data in Saptamana Patimilor, pregatirile

  • Cum avem toamna o gradina multicolora?

    Rand pe rand frunzele au inceput sa se usuce si sa cada. Pentru oamenii gospodari este semn ca multe dintre uneltele de care nu s-au putut lipsit in timpul verii vor sta de acum in asteptarea viitorului sezon estival.


Warning: fopen(cache/11751b24f3bf68ef2763e300a7049897) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139