Parcul Trandafirilor, Bacau

 Parcul Trandafirilor este situat in zona centrala a orasului Bacau, iar vegetatia bogata si ambianta placuta contribuie la construirea unui cadru de vis pentru cei care adora plimbarile in aer liber.

In acest parc inafara de trandafirii care i-au dat numele se afla Statuia eroului Constantin Ene din Bacau si o fantana arteziana. Monumentul eroului a fost dezvelit in 1977, este construit din beton, placat cu marmura si dedicat Maiorului Constantin Ene, nascut in 1837 pe 20 decembrie si cazut la 7 noiembrie 1877 pe frontul din Rahova in luptele Razboiului de Independenta.

Privelistea oferita de Parcul Trandafirilor este una de neuitat. Intregul parc a fost modernizat in 2007 si astazi este considerat cel de-al doilea mare parc al Municipiului Bacau.

Articole asemănătoare

 • Parcul National Semenic – Cheile Carasului

  Parcul National Semenic – Cheile Carasului cuprinde elemente naturale cu o valoare deosebita si se gaseste in sud-vestul Romaniei. Cele 36,214 ha sunt de mare interes sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic si speologic atat pentru cercetatori cat si pentru turisti.

 • Parcul National Cozia

  Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

 • Parcul National Ojcow, Polonia

  Parcul National Ojcow se numara printre obiectivele naturale cele mai bine cotate din apropierea orasului Cracovia, capitala istorica a Poloniei.

 • Parcul National Northumberland

  Parcul National Northumberland ocupa cea mai avansata asezare geografica in Anglia si a fost infiintat in 1956.

 • Parcul Keukenhof – Gradina Europei

  Supranumit "Gradina Europei" Parcul Keukenhof este situat in micutul orasel Lisse din Olanda, aflat la jumatatea distantei