Poinsetia

Denumire stiintifica
Poinsetia

Denumire populara
Steaua Craciunului

Specii si varietati
P. pulcherrima, cu soiurile: T. Hegg, Gutbier, E. Gross, Mikkelson si P. Ecke

Desi este considerata o planta cu flori, partea decorativa o constituie frunzele terminale colorate in rosu, roz, galben si alb. Acestea sunt dispuse in forma de stea si poarta numele de bractei.

Ingrijire
Planta este mare consumatoare de apa, apa folosita la udare nu trebuie sa fie dura si nici folosita in exces. Este foarte sensibila la curentii de aer si la diferentele mari de temperatura. Programul de ingrasare va fi aplicat cu grija, fertilizarea fiind necesara pe parcursul cresterii si infloririi plantei. Transplantarea se realizeaza pe parcursul verii.

Articole asemănătoare

 • Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta

  Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.

 • Plante cu flori pe timp de iarna

  Cele mai cunoscute si mai reprezentative flori pentru lunile de iarna sunt Craciunitele. Sub aceasta denumire se regasesc doua specii diferite; chiar trei, daca e sa ne luam dupa clasificarea facuta de unii specialisti

 • De Craciun despre Craciunita

  Craciunita (Euphorbia pulcherrima) este cunoscuta in intreaga lume ca floarea sarbatorilor de Craciun. Originara din Mexic, unde veti avea surpriza de a o gasi peste tot, a fost adusa in SUA la inceputul secolului XIX de catre Joel Poinsett, pe atunci ambasador Americii in Mexic. De unde si numele - poinsetia.

 • Poinsetia

  Remarcata in 1825 de un ambasador al SUA in Mexic, Poinsetia sau Steaua Craciunului a fost cultivata de azteci in regiunile mexicane montane si umede. Acestia obisnuiau sa foloseasca aceasta planta pentru combaterea febrei si obtinerea unor tincturi. Mai tarziu, in sec.17, preotii franciscani foloseau florile la diverse ceremonii religioase. ...