Rosmarinus

Denumire stiintifica
Rosmarinus

Denumire populara
Rozmarin, Planta nuntii, Planta fecioarei

Specii si varietati
R. officinalis

Este folosit ca planta ornamentala, dar si in scop medicinal si aromatizant. Poate ajunge la inaltimea de 30-50 cm in conditiile de camera. Tulpina ramifica bogat, frunzele sunt mici, in forma de ace coriacee.

Ingrijire
Vara se uda moderat, iar iarna foarte rar, atat cat sa nu se usuce pamantul in care este tinut. Fertilizarea se aplica o data pe luna, primavara si vara.

Articole asemănătoare

  • Aparitia alergiilor primavara

    Primavara, cu explozia de verdeata si lumina, aduce pentru unii dintre noi si alte lucruri ceva mai neplacute. Ne referim la persoanele cu probleme de respiratie, ce trec printr-un adevarat cosmar, experimentand tot felul de situatii suparatoare: ochi inrositi, nas infundat, stranut, mancarimea pielii si a ochilor, pete rosii pe piele si chiar dureri de cap. Toate acestea reprezinta simptome ale unor alergii, ce apar cu preponderenta in acest anotimp.

  • Gradina cu legume si flori

    Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori.

  • Rozmarin

    Rosmarinus Familia: Labiatea Aspect: Tufa Perioada de inflorire: Primavara- vara Expunere: Plin soare Udare: Redusa