Scotts Miracle-Gro vinde divizia Global Professional către compania ICL

scotts

Tranzactia este evaluata la 270 milioane USD si se va finaliza pana in aprilie 2011

MARYSVILLE, Ohio (7 Decembrie, 2010) - Compania Scotts Miracle-Gro, lider mondial pe piata de ingrasaminte si produse pentru horticultura si gradina, a raspuns afirmativ ofertei facute de compania ICL de a prelua divizia Scotts Global Professional - divizia pentru utilizatorii profesionisti. Tranzactia evaluata la 270 milioane de USD se va finaliza pana in aprilie 2011 si include preluarea actiunilor, organizatiei si tuturor facilitatilor detinute la nivel global.

Vanzarea efectiva este asteptata sa se finalizeze in sfertul al doilea al anului fiscal 2011, dupa ce vor fi obtinute toate avizele din partea autoritatilor.

Anuntul vanzarii confirma intentia companiei noastre de a se concentra pe segmentul Consumer produse pentru utilizatorul final, spune Jim Hagedorn, presedintele consiliului de administratie si director executiv al companiei Scotts Miracle-Gro. In ultimii doi ani ne-am dezvoltat mult portofoliul de produse si am fructificat oportunitati de crestere in segmentul Global Consumer, ceea ce ne asigura o buna profitabilitate pentru actiunile listate la bursa. Suntem mandri de eforturile depuse de echipa Global Professional si rezultatele bune obtinute de-a lungul anilor. Capacitatea acesteia de dezvoltare si crestere va fi sustinuta de compania ICL, care si-a manifestat un interes clar de a investi si dezvolta acest segment.

Divizia Global Professional cuprinde produse pentru utilizatorii profesionisti: sere, pepiniere si cultivatori horticoli, precum si terenuri de sport, de golf, parcuri, si acopera cu succes si segmentul de horticultura si culturi de camp in America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latina si Asia-Pacific. Divizia de seminte de gazon profesionala din SUA nu este inclusa in aceasta preluare.

In anul fiscal 2010, care s-a incheiat pe 30 septembrie 2010, divizia Global Professional a avut vanzari in valoare de 242 milioane USD (si venituri EBITDA de 31,4 milioane USD), ceea ce reprezinta 8% din totalul vanzarilor companiei Scotts Miracle-Gro.

Dl. Hagedorn adauga: Suntem increzatori ca am cedat aceasta divizie catre o companie care apreciaza mult rezultatele si pozitia de lider pe care o are Global Professional, dar si oamenii talentati, marcile de renume si relatiile comerciale. Compania ICL are o experienta mare pe piata globala de ingrasaminte si este hotarata sa obtina un succes  deosebit. Aceste calitati cred ca vor duce la integrarea foarte buna in compania ICL.

Dl. Akiva Mozes, presedintele si CEO-ul companiei ICL declara: Suntem incantati de posibilitatea de a imbina companiile noastre si sa oferim o gama completa pentru horticultura, ornamentale si gazon, in plus sa avem o baza strategica de dezvoltare pentru aceste segmente. Combinand marcile de renume, echipa de succes in vanzari si marketing, capacitatile de cercetare ale Scotts Professional cu produsele noastre de calitate, accesul la materialele brute extrase de noi, cream astfel un pachet complet in horticultura, ornamentale si gazon, care va avea o crestere accelerata intr-o piata cu o dinamica rapida.

Despre Scotts Miracle-Gro

Compania Scotts Miracle-Gro este unul dintre cei mai importanti producatori de ingrasaminte din lume pentru horticultura, gazon si agricultura, precum si de seminte de gazon. Scotts a fost fondata in 1868 in Marysville, Ohio (SUA) de catre Orlando McLean Scott. In 2009, in ciuda crizei economice, Scotts a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 5,1%, avand vanzari in valoare de 3,14 miliarde de dolari. Compania are peste 8000 de angajati si colaboratori in lumea intreaga. Divizia Global Professional are aproximativ 350 de angajati si detine marci de succes precum: Osmocote, Peters, Sierraform GT, Sierrablen Plus, Agroleaf Power, Solinure si Universol. In Romania importatorul oficial este compania Holland Farming Agro (www.hollandfarming.ro).

Despre ICL

ICL este unul dintre cei mai mari producatori de ingrasaminte, materiale componente pentru industria chimica si cea de procesare. Este al saselea producator de potasiu din lume, si lider pe piata de ingrasaminte in Europa si in lume. Compania produce o treime din cantitatea totala de brom (Br) din lume, este unul din liderii productiei de acid fosforic pur si un producator important de fosfati pentru agricultura. Fabricile ICL sunt locate in Europa, SUA, America de Sud, China si Israel, iar produsele sunt marketate si distribuite in toata lumea. ICL cuprinde 10 000 de angajati in toata lumea, iar cifra de afaceri din 2009 a fost de 4,5 miliarde USD. Compania este listata la bursa TASE sub simbolul ICL.

Importator oficial pentru Romania: Holland Farming Agro

Articole asemănătoare

 • (P) Pe Tango.ro reducerile sunt mari si au stil

  Sa stiti ca exista un site care vinde branduri mari si bune si le vinde cu reduceri foarte ok. Sa stiti ca vi le si livreaza in 24 de ore. Siteul se cheama tango.ro, haideti sa vedeti despre ce este vorba. O sa va placa.

 • Cum putem avea energie fara cafeina?

  Cafeina este un tonic excelent al sistemului nervos central, iata motivul pentru care oamenii aleg sa inceapa diminetile in compania unei cesti fierbinti de cafea.

 • Mere in aluat

  Un deliciu pentru toata familia sunt merele in aluat, preparate la cuptor. Daca nu ati incercat pana acum aceasta reteta, o puteti realiza foarte simplu la dumneavoastra acasa, in compania celor dragi.

 • Silurul

  Planta face parte din flora spontana a tarii noastre si este considerata semi-parazita fiindca se dezvolta numai in compania altor specii de la care primeste o parte din nutrienti.

 • Importanta unei alimentatii sanatoase pentru varstnici

  Consumul de alimente sanatoase inseamna in principal adoptarea unei diete care presupune preparate frumos colorate, pline de prospetime, creativitate. In plus sunt recomandate mesele in compania prietenilor si celor apropiati.