Si gradina merita cadouri

 In cautarea unui cadou perfect pentru gradina dumneavoastra, unul care sa infrumuseteze peisajul si sa schimbe aspectul designului in asa fel incat sa simtiti ca intreaga gradina va zambeste, posibilitatile sunt numeroase.

Ce noutati ar putea aduce gradinarii in locul in care isi petrec o buna parte din timp ?

Daca ar fi sa ne orientam dupa ce spun cei care lucreaza in magazinele dedicate gradinarilor, la mare cautare sunt plantele care infloresc foarte frumos in luni in care nu au nevoie de o atentie sporita. In acest context apar in noi varietati de vegetatie in peisajele gradinilor.

Euphorbia, frost diamond dupa numele englezesc (diamantul inghetat), produce frunze delicate ce capata o culoare verde cu nuante de gri, iar florile sunt de mici dimensiuni si albe. Aceasta planta va amenaja in gradina dumneavoastra un covor alb rar intalnit in alte gradini.

Contrar aspectului delicat aceasta planta este foarte rezistenta. Are o toleranta remarcabila in ce priveste caldura si seceta. De asemenea nu are nevoie de ingrijiri foarte multe pentru a arata minunat.

Florile prospera in lumina soarelui la fel ca in locurile cu ceva mai multa umbra. Acestea ajung pana la 18 centimetri inaltime si rezista in fata timpului pana la sase luni.

Dimensiunile mici ale acestei plante sunt cele care o recomanda drept cea mai buna alegere in majoritatea situatiilor. De asemenea este foarte aerisita si rezista mult mai mult decat alte plante din aceeasi categorie.

Nu doar in gradina, aceasta floare este recomandata si pentru interior. Poate fi plantata in recipiente mici si asezata in fata unei ferestre orientate catre sud. Astfel va beneficia de cat mai mult soare.

In 2005 aceasta planta a fost aleasa castigatoare la categoria "floarea anului", in Marea Britanie.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

 • Trandafiri tomnatici pentru casa si gradina

  Trandafirii au onoarea de a fi florile cele mai populare din intreaga lume. Cu siguranta aceasta popularitate se datoreaza varietatilor diversificate, in termeni de culoare, marime, forma si nu in ultimul rand parfum.

 • Oaza de armonie - gradina Feng Shui

  Gradina Feng Shui este acel spatiu verde in care cele cinci elemente - foc, apa, lemn, pamant si metal - formeaza un echilibru armonios. De aceea ne simptim foarte bine in acest loc si simtim linistea si relaxarea de care avem nevoie

 • Sfarsitul verii si recoltele bune

  Cea mai frumoasa perioada pentru iubitorii de legume incepe atunci cand cosurile incep sa se umple si straturile din gradina se golesc.

 • Cum poate arata curtea dumneavoastra bine primavara?

  Amenajarea curtii necesita, ca si gradina, o atentie sporita inainte de venirea primaverii.