Trandafirul Allotria

Varietate de floribunda cu numerosi boboci mari, grei, de un rosu viu (ce poate sa bata in visiniu in anumite conditii), Allotria este un trandafir excelent atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau diverse spatii verzi, dar si pentru un buchet destinat unei ocazii speciale si decoratiuni florale deosebite. Cu parfumul lor usor, dulce, sunt trandafiri care vor transforma radical orice gradina, si din fericire sunt relativ usor de cultivat si intretinut.

Butasii din acest soi de floribunda se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba mult soare, sa fie feriti de curentii reci de aer, iar cel mai bun sol este unul cu drenare buna, fertil, putin nisipos si ideal cu un PH putin acid. Butasii se vor ingropa in pamant la cel putin 50 de cm distanta intre ei, dupa ce au fost tinuti inainte in apa pentru cel putin 60 de minute. Groapa de plantare trebuie sa fie cel putin egala cu lungimea radacinii, fiind usor acoperita cu pamantul afanat pana cand se formeaza o usoara ridicatura in jurul tulpinii. Dupa plantare se uda abundent, de altfel este un trandafir care trebuie sa fie irigat periodic, dar folosind cantitati moderate de apa. Partile uscate si cu aspect bolnav ale tufelor se indeparteaza periodic, iar pamantul din jurul tulpinii trebuie curatat frecvent de buruieni.

Este un trandafir floribunda care suporta bine frigurile iernii, dar si bolile sau daunatorii, infloreste abundent de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei. Bobocii sunt mari, numerosi in fiecare tufa, intr-un frumos contrast cu frunzisul des, de un verde inchis.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.