Trandafirul Freddie Mercury

Varietate de trandafir teahibrid cu petale usor parfumate, de culoarea piersicilor bine coapte, o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale, soiul Freddie Mercury este mai rar intalnit, dar foarte apreciat de cunoscatori. Un amestec de galben-auriu si roz inchis (trandafirii galbeni se numarau printre florile preferate de regretatul muzician), acest soi a fost creat la doi ani dupa moartea lui Mercury, cand un grup de fani a strans suma de doua mii de lire sterline, aleg ca noua varietate sa poarte numele carismaticului cantaret. Destul de usor de cultivat si plantat (daca ati reusit sa faceti rost de butasi), trandafirii Freddie Mercury au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos si cu PH usor acid, si prefera locurile cat mai insorite, ferite de curentii reci de aer.

Dupa plantare (primavara sau toamna) se uda locul abundent, si ulterior tufa va fi stropita frecvent, dimineata sau seara, folosind cantitati moderate de apa. La maturitate tufele de trandafir Freddie Mercury au o inaltime medie de 100 de cm, cu frunze de un verde inchis, lucios, rezistente, intr-un interesant contrast in perioada de inflorire, cand apar numerosi boboci bicolori si parfumati. Sunt trandafiri teahibrizi care pot fi crescut in gradina, parcuri, dar si intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. Infloresc de la jumatatea verii, sunt un sortiment rezistent si longeviv, asa ca va veti bucura de frumusetea lor multi ani. Un cadou perfect atat pentru cei care iubesc florile cat mai ales pentru fanii lui Freddie Mercury.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.