Untul – aurul din bucatarie

Foarte fin si de culoare usor galbuie, untul a fost inca din trecut un ingredient nelipsit din bucatarie. La fel se intampla si astazi, deoarece acesta da un gust minunat daca este corespunzator folosit, tuturor felurilor de mancare.

Inca de la sfarsitul secolului XVIII s-a vorbit si s-a celebrat "Grande Cuisine" franceza. Tot de atunci au iesit si mai bine la iveala calitatile untului, deoarece s-a observat faptul ca acesta accentueaza aroma delicateselor fine din aceasta parte a Europei. In aceasta perioada untul nu mai reprezenta o descoperire, deoarece era deja binecunoscut.

Inca de mii de ani acesta face parte din seria alimentelor preferate de oameni. Produsul a fost descoperit in mod intamplator de diversi calareti, care purtau la ei intr-un recipient lapte si care dupa un drum lung si parcurs in viteza descopereau ca in loc de lapte ramanea zerul si o anumita grasime hranitoare si foarte buna la gust.

Nu a mai durat mult si s-a inventat forma fina a untului tartinabil a carei reteta este urmatoarea: laptele se varsa intr-un bol si se lasa pana se formeaza un strat de smantana. Acesta se ia cu grija si se pune intr-un alt recipient, se bate pana cand se separa grasimea, apoi se amesteca pana se omogenizeaza si capata acea culoare aurie.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Plantele aromatice in bucatarie

    Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.

  • Vase si ustensile necesare in bucatarie

    Desigur ca o familie proaspat intemeiata nu poate avea inca de la inceput toate vasele pe care le vom enumera. Toate au o utilitate, insa ele se procura doar pe parcursul anilor.

  • Vanilia - aroma necesara in orice bucatarie

    Cui nu-i place sa savureze budinca sau inghetata de vanilie? Vanilia este unul dintre cele mai indragite, insa si cele mai scumpe ingrediente din bucatarie.

  • Daruri delicioase de Craciun

    Putem pregati daruri irezistibile din bucatarie pentru toate persoanele dragi care ne trec pragul casei in timpul sarbatorilor de Craciun

  • Secrete din bucatarie. Diferite intrebuintari ale sarii

    Sarea este cunoscuta celor mai multi dintre oameni fie ca inamic al sanatatii fie ca prieten. Depinde ce privesti, partea goala sau partea plina a paharului, dupa cum graieste zicala romaneasca.