Viespile cu fierastrau

Denumire stiintifica: Hoplocanipa minuta si H. flava

Distrug fructele de prun; larvele tinere rod samburii cruzi, iar pe masura intineririi samburilor, rod pulpa sapand galerii in care se gasesc excrementele larvare si resturile de hrana. O singura larva poate distruge 4-6 fructe, care raman nedezvoltate si cad. Larvele le parasesc si patrund in pamant, unde vor ierna in comun.
Are o singura generatie pe an. Adultii se hranesc cu nectar si polen.
O femela depune 50-60 oua, cale unul intr-o floare.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute

    O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.

  • Cocktail de vara cu bere blonda si cidru

    Alegeti un cidru proaspat, usor acid, cu gust puternic de fruct, alaturi de o bere blonda racoritoare si dominata de notele putin amarui. Pentru un plus de corpolenta intr-un cocktail ce se bea foarte rece, cu gheata, puteti adauga si putin whiskey.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Sos cu smantana si marar

    Cremos, cu gust intens si note intens vegetale, aromate, este sosul perfect pentru peste, dar si pentru carnea de pui, legume sotate sau coapte.

  • Cocktail cu bere blonda, prosecco si ghimbir

    O bautura de vara, proaspata si racoritoare, aromata, cu note picante, usor de pregatit si perfecta pentru o seara calduroasa.