alimentatie diabet
Obtinerea rasadurilor de legume
Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.
Semanatul in rasadnita
Semanatul in rasadnita se poate face in randuri sau printr-o imprastiere cat mai uniforma.
Fertilizarea terenurilor

Fertilizarea terenului este bine sa se faca folosind numai ingrasaminte organice, deoarece este mai sanatos atat pentru dumneavoastra, cat si pentru clientii amatori de legume proaspete, care vor aprecia foarte mult acest lucru.
Ingrijirea rasadurilor

Pana la rasarire, rasadnita se tine acoperita cu geam si rogojini. Imediat ce plantele incep sa apara, se inlatura rogojinile pentru a lasa lumina sa patrunda.
Cultura tomatelor
Tomatele ocupa primul loc printre culturile ce se practica in solarii si chiar in rasadnite.
In felul acesta se pot obtine productii mai timpurii cu 2 - 3 saptamani, comparativ cu cultura timpurie in camp deschis.
Capsuni cu miere

2 linguri miere,
3 linguri alune (sa nu fie prajite),
500 gr capsuni...
Inghetata de iaurt cu fructe

1 pahar de iaurt,
fructe la alegere (capsuni, pere...
Stergerea de praf a plantelor de interior

Va ganditi probabil ca aveti destula treaba prin casa (stersul prafului si al geamurilor, scuturatul covoarelor, etc.) pentru ca sa va mai ocupe timpul si curatarea plantelor de interior. Pana la urma, ele cresc in pamant, asa ca nu va dati seama de ce frunzele nu trebuie sa fie deloc acoperite cu pamant...
Cadourile, intr-o cu totul alta prezentare

Daca v-ati plictisit de vechea si obisnuita hartie de impachetat cadourile de Craciun (si nu numai), va oferim in continuare cateva idei despre cum sa ambalati cadourile intr-un mod cu totul deosebit...
Aperitiv de gogosari cu branza de vaci

7 gogosari
aproximativ 300 g branza vaci
200 g unt
Aranjamente de Craciun

Poti pune acest aranjament pe masa de Craciun. Pune pamant intr-un bol, infige apoi crengute de brad si impodobeste-le.
Acidul folic sau vitamina B9

Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printr-o alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fasole verde, caise, banane, portocale, mazare.
Acidul pantotenic sau vitamina B5

Acidul pantotenic a fost numit astfel dupa cuvantul grec ''pantoten'', ce semnifica ''peste tot''. In natura, acest acid este omniprezent. In grupa vitaminelor solubile in apa si sintetizate de plantele verzi si multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge in tesuturile animalelor ce le consuma, mai ales in ficat si oua.
Mecanisme de aparare specifice plantelor

Plantele au dezvoltat mecanisme naturale de aparare ca sa isi asigure protectie impotriva invaziei patogenilor. Mecanismele naturale de baza impotriva fungilor, deseori nu exista sau sunt insuficiente, iar introducerea genelor straine provenite de la alte plante, animale sau din surse microbiene, pot creste apararea lor.
Agenti patogeni

Mana cartofului reprezinta pentru intreaga lume una dintre cele mai distructive boli ale
plantelor de cultura, cauzand culturii cartofului pierderi de bilioane de dolari in fiecare an.
Seleniul si efectele sale asupra sanatatii

Importanta acestui oligoelement nu trebuie judecata dupa cantitatea zilnica recomandata. Pe masura ce comunitatea stiintifica observa actiunea seleniului, se constata formidabila sa importanta in realizarea functiilor vitale ale organismului.
Antreu cu peste:Somon afumat
Acest antre poate fi servit si cu orice alt peste care nu contine oase. Se va servi cu paine cu secara.
Fosfor
Acest element chimic, care se gaseste in anumite alimente, este absorbit in intestin si se raspandeste in organism sub forma de fosfat.
Sucurile de fructe

Sucurile de fructe reprezinta un mod sanatos de hranire, despre care multi nu stiu mai nimic, considerand sucurile doar bauturi delicioase.
Cactusii
Nu numai ca lumina este esentiala pentru a avea un cactus sanatos, dar ea este principala responsabila pentru inflorirea multor specii. In conditii ideale, o anumita specie se va dezvolta foarte bine, dar nu va inflori.
Sfaturi utile pentru conservarea fructelor

Aceste sfaturi va vor ajuta atunci cand doriti sa conservati diverse fructe.
Psihoterapie. Emotiile in atentia tuturor.

Chiar daca am vrea, nu am putea niciodata sa ne dezicem de emotiile noestre.
Olanda - tara florilor

Olanda este considerata de secole tara florilor, mai ales pentru lalelele sale, cu varietati care pot ajunge la mii de euro pentru un singur fir. Cu un climat potrivit pentru cultura florilor timp de mai bine de jumatate de an, Olanda a dezvoltat o industrie de proportii, in care aceste produse atat de delicate si pretentioase, dar si atat de pretuite, sunt adapostite mai ales in sere uriase, cu temperaturi atent monitorizate. Westland si Aaslmeer formeaza centrul pietei mondiale a florilor.
Topul celor mai poluate locuri din lume

Topul celor mai poluate orase din lume a fost intocmit de comisia tehnica a BlackSmith Institute, un ONG dedicat problemelor de mediu din New York. Criteriile ierarhiei au fost numarul persoanelor afectate, toxicitatea substantelor...