alimentatie copil 1 an
Dunarea poluata cu petrol sarbesc
Partea romana a solicitat partenerilor sarbi o intalnire a comisiilor de experti, in cursul zilei de astazi, 3 octombrie, ora 14.00, in vederea identificarii sursei de poluare
Sarea si celelalte condimente

Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...
Coleusul este usor de ingrijit

Plantele Coleus sunt rezistente si usor de cultivat. Aceste plante sunt cel mai bine cunoscute datorita culorii lor stralucitoare si varietatii formelor frunzisului.
Cel mai batran gradinar din lume

La venerabila varsta de 103 ani, Jim Webber din Marea Britanie poate fi desemnat fara tagada cel mai batran gradinar din lume. Conform presei britanice, seniorul nu si-a luat niciodata concediu, iar intrebat cand se va pensiona, raspunde simplu: Cand o sa imbatranesc!
Lemnul viitorului vine din Asia

Protectia mediului a intrat din ce in ce mai mult in atentia guvernelor din intreaga lume care cauta, astazi, resurse de energie verzi, materiale ecologice, reciclabile si materii prime provenite din surse regenerabile.
Un pastarnac a fost declarat cea mai urata leguma

Neobisnuitul concurs al legumelor urate este organizat anual, in Marea Britanie, de asociatia National Trust, care isi propune astfel sa dea o sansa si acelor legume care au un gust extraordinar dar sunt respinse datorita aspectului.
Importanta humusului

Humusul este materia organica descompusa din sol, pe care o gasim pana la o adancime de 20-30 cm. El asigura hrana plantelor si tot el reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor
Aperitiv cu gogosari

Ingrediente:
3,5 kg gogosari
250 gr ulei
250 gr zahar
Salata de gogosari

Ingrediente:
5 kg gogosari
1 cana otet
1 cana mustar
sare
Zacusca de fasole

Ingrediente:
2 kg de ceapa
1,5 kg de gogosari
2 kg de rosii
Zacusca de gogonele

Ingrediente:
2,5 kg gogonele
2 kg gogosari (rosii)
1 kg ceapa
Puzzle Daisie 1
Premiile Mare Nostrum pentru Presa Scrisa de Mediu

Organizatia neguvernamentala ecologista Mare Nostrum din Constanta lanseaza cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre, 31 octombrie 2006, a patra editie a Premiilor Mare Nostrum pentru Presa Scrisa de Mediu.
Toamna in livezi

Lucrarile de ingrijire a pomilor fructiferi tin in primul rand de protejarea tulpinilor acestora, impotriva atacului rozatoarelor. Iarna iepurii si soarecii de camp rod coaja pomilor, in special a celor tineri.
Puzzle Daisie
Puzzle toamna
Toamna se ingrasa solul

Toamna, o data cu sapatul se face fertilizarea de baza, asta inseamna ca utilizand un ingrasamant mineral greu solubil sau un ingrasamant organic semidescompus, vom reda solului substantele minerale pierdute pe timpul verii
Nici o ciorba fara... leustean

Practic, daca optam pentru obtinerea unei parcele simple, rasadurile se planteaza pe randuri, lasand 20 cm intre planta si 40-50 cm intre randuri; pentru o parcela mixta, putem da nastere unei gradinite de verdeturi alternand leusteanul cu patrunjelul, telina si mararul.
Confuzii frecvente: cimbru sau cimbrisor?

Cand vine vorba de ierburi aromate, toata lumea a auzit despre cimbru si cimbrisor. Putini insa cunosc diferentele. Toate speciile fac parte din aceeasi familie botanica, Familia Lamiaceae. Plantele intre care adesea se fac confuzii sunt cimbrul de gradina, cimbrul de camp si cimbrisorul.
Toamna aduce in gradina o explozie de culori

A venit toamna si in curand va trebui sa luam grebla din cui pentru a aduna frunzele ruginii care cad din copaci. Ne asteapta zile ploioase, in care soarele de abia daca se va ivi de dupa perdeaua de nori grosi.
Iute si sanatos: hreanul

Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.
Salata mielului, planta anti-stress

Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la pregatirea salatelor si a supelor. Preparatele din fetica au proprietati anti-stress recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor si oboselii.
Pentru un apartament exotic: arborele de avocado

Avocado, numit si Persea americana, este un arbore originar din America de Sud. Cultivat atat ca arbore ornamental dar si pentru fructele sale binecunoscute, avocado poate fi transformat si in planta de apartament.
Creati o oaza de liniste in gradina

Muncim din greu pentru a ne transforma locuinta intr-un cuib in care sa ne intoarcem mereu cu nerabdare ca sa ne relaxam departe de lumea agitata din afara, pentru a crea un mediu care sa ne reflecte personalitatea..
Tratament cu ceai pentru ochii umflati

Pentru oamenii care se trezesc dimineata cu ochii umflati sau care au asa-numitele ''pungi'' sub ochi, in afara de faptul ca nu trebuie sa cumpere tratamente cosmetice sau creme costisitoare pentru a reduce aceste simptome, le prezentam unul din cele mai vechi remedii naturale: cateva pliculete de ceai.
Sortimente de ceai

Pe lista ''bauturilor'' cel mai des consumate, ceaiul se afla pe locul doi, dupa apa. Interesant este si ca toate cele 3.200.000 de tone de ceai care sunt produse in intreag alume provin dintr-un singur tip de planta, si anume camellia sinensis - planta de ceai -, din familia magnoliilor...
Tratamente naturale pentru sanatatea plantelor

Ceaiurile, infuziile, decocturile sau cataplasmele sunt preparate obtinute din anumite plante, avand rolul de a ajuta organismul sa lupte impotriva bolii. Nu doar omul se poate folosi de aceste preparate, ci si animalele sau chiar plantele insele!
Guvernul da bani proprietarilor de paduri

Asociatiile proprietarilor de fond forestier vor beneficia de sprijin financiar pentru achizitionarea de logistica necesara administrarii si gospodaririi eficiente a padurilor, se arata intr-un comunicat publicat astazi de biroul de presa al guvernului
Un Parlament mai verde!

Scopul proiectului este imbunatatirea politicii de mediu a Romaniei prin influentarea grupurilor parlamentare si monitorizarea activitatilor din comisiile de specialitate