alimentatie vegetariana avantaje
Bonsai

Udarea reprezinta cheia succesului in arta cresterii bonsailor. Lipsa udarii sau mentinerea lor un timp prea indelungat intr-un mediu cu umiditate scazuta dauneaza foarte mult.
Cele mai indragite flori de gradina in 2007

Daca vreti plante care sa reziste la temperaturi mari si sa infloreasca minunat atunci va puteti orienta catre Agastache cana, dalii, lavanda, echinaceea sau muscate.
Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima

Extractul din frunze de paducel (Crataegus oxycantha) este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2681 de pacienti.
Dieta Low-Fat
Dulcurile sunt strict interzise in aceasta dieta. Actrita si cantareata Jeniffer Lopez (35 ani) evita mancarurile bogate in grasimi, convinsa fiind ca astfel va fi si mai sanatoasa.
Plante aromatice

Se mai pot numi mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine. Cresc fara pretentii in gradina si ghivece; cu doua-trei pliculete de seminte aveti verdeturi proaspete tot anul. Iar unele dintre ele se inscriu si in categoria plantelor medicinale, fiind folosite si in medicina naturista.
Salata picanta

1/2 conopida taiata in felii mici,
1 lingura sana,
1 lingura ulei de masline...
Inlocuitorii naturali ai zaharului
Fructele proaspete, care contin o proportie ideala a diferitelor tipuri de zaharuri pot inlocui cu succes zaharul.
Tonic complex
Acest tonic va va ajuta atunci cand va simtiti epuizati, fara energie sau fara chef de viata. Ingredientele necesare prepararii lui se gasesc la farmacii sau in magazine naturiste.
Sucurile de fructe

Sucurile de fructe proaspete sunt, asa cum afirma multi specialisti, sanatate curata.
Salata de ceapa si ridichi

4 cepe taiate solzi
10 ridichi de luna, rase
2-3 fire de ceapa verde
Obtinerea rasadurilor de legume
Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.
Semanatul in rasadnita
Semanatul in rasadnita se poate face in randuri sau printr-o imprastiere cat mai uniforma.
Fertilizarea terenurilor

Fertilizarea terenului este bine sa se faca folosind numai ingrasaminte organice, deoarece este mai sanatos atat pentru dumneavoastra, cat si pentru clientii amatori de legume proaspete, care vor aprecia foarte mult acest lucru.
Cultura tomatelor
Tomatele ocupa primul loc printre culturile ce se practica in solarii si chiar in rasadnite.
In felul acesta se pot obtine productii mai timpurii cu 2 - 3 saptamani, comparativ cu cultura timpurie in camp deschis.
Capsuni cu miere

2 linguri miere,
3 linguri alune (sa nu fie prajite),
500 gr capsuni...
Inghetata de iaurt cu fructe

1 pahar de iaurt,
fructe la alegere (capsuni, pere...
Stergerea de praf a plantelor de interior

Va ganditi probabil ca aveti destula treaba prin casa (stersul prafului si al geamurilor, scuturatul covoarelor, etc.) pentru ca sa va mai ocupe timpul si curatarea plantelor de interior. Pana la urma, ele cresc in pamant, asa ca nu va dati seama de ce frunzele nu trebuie sa fie deloc acoperite cu pamant...
Cadourile, intr-o cu totul alta prezentare

Daca v-ati plictisit de vechea si obisnuita hartie de impachetat cadourile de Craciun (si nu numai), va oferim in continuare cateva idei despre cum sa ambalati cadourile intr-un mod cu totul deosebit...
Aperitiv de gogosari cu branza de vaci

7 gogosari
aproximativ 300 g branza vaci
200 g unt
Aranjamente de Craciun

Poti pune acest aranjament pe masa de Craciun. Pune pamant intr-un bol, infige apoi crengute de brad si impodobeste-le.
Acidul folic sau vitamina B9

Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printr-o alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fasole verde, caise, banane, portocale, mazare.
Acidul pantotenic sau vitamina B5

Acidul pantotenic a fost numit astfel dupa cuvantul grec ''pantoten'', ce semnifica ''peste tot''. In natura, acest acid este omniprezent. In grupa vitaminelor solubile in apa si sintetizate de plantele verzi si multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge in tesuturile animalelor ce le consuma, mai ales in ficat si oua.
Mecanisme de aparare specifice plantelor

Plantele au dezvoltat mecanisme naturale de aparare ca sa isi asigure protectie impotriva invaziei patogenilor. Mecanismele naturale de baza impotriva fungilor, deseori nu exista sau sunt insuficiente, iar introducerea genelor straine provenite de la alte plante, animale sau din surse microbiene, pot creste apararea lor.