arbusti gradina
Hortensia

Denumire stiintifica: Hydragea spp. Familie: Saxifrage. Origine: Japonia. Hortensia (Hydragea) este pentru vara asa cum este liliacul pentru primavara. Hortensia
incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu...
Supa de zarzavaturi

Ingrediente:
4 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 dovlecel
1 varza dulce mica...
Molia strugurilor
Eudemisul (Lobesia botrana) este un fluture mic, de culoare cenusie, cu aripile dinainte pestrite. Are 3 generatii pe an. Primavara, in luna mai, apar fluturii...
Erinoza vitei de vie
Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...
Virozele vitei de vie
Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze...
Putregaiul cenusiu al strugurilor
Boala este provocata de ciuperca Botrytis fuckeliana si poate ataca frunzele, lastarii tineri, dar cel mai frecvent si mai puternic boabele mature...
Mancare de carne cu ceapa

Ingrediente:
400 g carne
2-3 cepe...
Narcissus cyclamenus

Denumire populara: narcisa cyclamenus. Familie: Amaryllidaceae. Narcissus cyclamineus are cate o floare pe fiecare tulpina, intoarsa la un unghi perfect, cu petalele intoarse in partea opusa corolei (se aseamana cu cyclamenul...
Gogosari cu varza alba
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…
Dulceata de caise
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…
Dulceata de gutui
Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…
Dulceata de gogonele
Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal…
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Crema de lamaie
Ingrediente: 4 oua mari, 500 ml lapte, 100-150 g zahar, coaja de lamiie…
Spuma de caise
Ingrediente 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos…
Bavarezi cu ciocolata
Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao…
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura…
Crema de mere
Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina…
Spirale cu picante
Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri
Paste cu pui
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 punga de pasta farfales, 2 cepe mici