arsura bacteriana a frunzelor
Ciorba de sfecla
Ingrediente: 1/2 sfecla, morcov, patrunjel, ceapa, un cartof
Proprietatile fructelor si legumelor

Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.
Ciorba de tarhon
Ingrediente: Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov
Cretesc rosu
Este un soi de mar de iarna autohton, originar din regiunea I pomicola (Muscel, Curtea de Arges. Targoviste. Ramnicu-Valcea). Pomii...
Bigarreau Moreau
Fructele sunt mari si foarte mari, cordiforme. Culoarea este rosie-vie. Pulpa tipic pietroasa, este rosie-negricioasa...
Persea gratissima

Plantele prezinta frunze lungi de 20-30 de cm, verzi, mate, usor ondulate. Cultivata ca planta de apartament, nu infloreste. Avocado necesita lumina, plantele suporta razele directe ale soarelui, cu exceptia orelor de pranz din timpul verii. Se dezvolta bine intr-un amestec de pamant , compus din mranita si pamant de gradina. Plantele suporta destul de bine aerul uscat dintr-o incapere racoroasa. Vara necesita udare frecventa si pulverizare cu apa a frunzelor.
Crossandra

Este un arbust, care in conditii de camera poate atinge 40-60 de cm. Florile frumos colorate in rosu-portocaliu dau o nota atractiva plantei.
Crossandra necesita caldura ( 18-20 de grade Celsius) si lumina intensa, fara insolatie directa in timpul verii. De asemenea necesita o udare abundenta si regulata, si spalare frecventa a frunzelor...
Salata de castraveti

Ingrediente:
250 gr castraveti
1 lingura ulei
1 lingura otet...
Compot de piersici
Ingrediente: 4-5 kg fructe (piersici, caise sau pere, de un singur fel sau…
Cochilii cu zarzavat
Ingrediente: cochilii 400 g, mazare 200g, unt 30 g, fasole verde 200 g
Spaghete cu carne
Ingrediente: 300 g spaghete, 2 linguri de ulei, 1 ceapa taiata marunt
Ciorba de peste
Ingrediente: 1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare
Ciorba de oaie
Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime, morcov
Firefly

Ingrediente:
6 cl vodka
11 cl suc de grapefruit
3 cl grenadine...