Demo magazin virtual Publicitate:

begonia rosie

Gradina Botanica Universitara, Craiova

Gradina Botanica Universitara, Craiova Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.

Cancerul bacterian al viei

Boala este produsa de bacteria Agrobacterium imefaciens care traieste in sol si patrunde in tesuturi, prin rani. Se manifesta pe elemetele lemnoase ale butucului...

Fainarea vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi

Dulceata de coacaze

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie

Marmelada de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte

Spirale cu ciuperci

Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri

Cochilii cu zarzavat

Ingrediente: cochilii 400 g, mazare 200g, unt 30 g, fasole verde 200 g

Ciorba de agrise

Ingrediente: 250 g carne, 1/4 kg agrise verzi (necoapte), o ceapa de marime mijlocie

Tocanita de ciuperci

Ingrediente: 1kg de ciuperci albe, 1 ardei, o ceapa verde, ulei, sare, piper, faina

Sarmale cu fasole

Ingrediente: 1 varza acra, 200 g orez, 150 g linte, 150 g fasole alba uscata

Pilaf cu ciuperci

Ingrediente: 300 g orez, 4 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, ciuperci

Orez cu ochiuri

Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 cesti apa, 2 linguri unt, 2 cepe mijlocii

Masline umplute

Ingrediente: 600 g masline mari, 100 g telemea de oaie, 100 g unt

Mancare de vinete (2)

Ingrediente: 4 vinete, 3 cepe, 5 ardei grasi copti, 2 linguri bulion, sare, piper