colesterol morcov
Vitamine si minerale in fructe si legume

In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rand apa, si anume, in proportie de 80-90%. Bogat reprezentate sunt si glucidele si levuloza, care sunt foarte folositoare pentru organismul uman.
Alimentatie in functie de grupele sangvine
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la inceputurile omenirii pana in prezent.
Beneficiile consumului de struguri si must

Strugurii si mustul, consumate cu regularitate au un efect reconfortant asupra organismului.
Echipa TeamWork
Studentii romani citesc si invata. Mult. Atat de mult incat termina facultatea. Multe cunostinte teoretice, tone de informatie despre domeniul lor. Aproape nici un fel de experienta
Bujorul, regele gradinii

Denumirea chinezeasca pentru bujor este "sho yo", in traducere "cel mai frumos", iar in poeziile, legendele si povestile din acele vremuri floarea este mereu mentionata. Mai mult, cea de-a patra luna din calendarul chinezesc este numita "luna bujorului".
Mere coapte 2

Ingrediente:
4 mere
110 g zahar
4 linguri unt
2 lingurite scortisoara...
Fundatia Ecologica Floare de Colt
Organizatie non-guvernamentala independenta formata in majoritate din elevi ai colegiului national Mihai Viteazul.
Morela neagra tarzie
Cunoscuta si cu numele de Schattenmorelle, este un soi mai putin cultivat la noi dar este autofertil si rodeste regulat. Fructele sunt mijlocii sau mari...
Favorita lui Clapp
Pomul este viguros si rodeste in principal pe ramuri scurte. Fructele sunt mijlocii spre mari, scurt piriforme, cu pielita de culoare verde-galbuie...
Rapini

Foarte popular in ultimii ani in bucataria italiana si asiatica, seamana cu broccoli, cu mici buchete de muguri si frunze cu margine zimtata. Este bogat in calciu si fier.
Silvoterapia

Silvoterapia este o metoda terapeutica care previne si vindeca bolile cu ajutorul arborilor. Aceasta metoda este utilizata inca din antichitate dar a fost recunoscuta ca metoda stiintifica abia in anul 1927...
Cura cu suc de orz verde

Cura cu suc de orz verde se consuma de 3 ori pe zi, cate 50 ml pe zi. Comparativ cu multe alte plante, orzul verde contine: - de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde;
- de peste 25 de ori mai mult potasiu decat contin bananele;
- de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
- de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele;
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
- de peste 23 de ori mai multa biotina decat contine laptele;
Prepararea compreselor din plante

Aceste comprese naturale si va pot fi de folos in diverse afectiuni.
Proprietatile fructelor si legumelor

Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.
Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.
Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.
Reduceti stresul cu numai cateva exercitii Qigong

La sfarsitul unei zile haotice mai aveti timp ca sa va intindeti spatele confortabil, sa va linistiti foamea sau sa va relaxati pentu a scapa de durerea de cap? Va prezentam in continuare cateva sfaturi si exercitii pentru a ramane flexibili si calmi intreaga zi, cu ajutorul unei practici vechi chinezesti - Qigong.
Proprieteti ale legumelor si fructelor

Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare si sanatoase, legumele si fructele au o serie de proprietati care nu sunt cunoscute de toti.
Ochii si sarbatorile

Alergaturile pentru sarbatori si noptile pierdute cu ocazia acestora ne pun la grea incercare frumusetea.