colesterol crescut
Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat

Un aliment atat de necesar mancarurilor ca zaharul poate fi foarte nociv. Consumul de zahar si de produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului care cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari...
Seleniul si efectele sale asupra sanatatii

Importanta acestui oligoelement nu trebuie judecata dupa cantitatea zilnica recomandata. Pe masura ce comunitatea stiintifica observa actiunea seleniului, se constata formidabila sa importanta in realizarea functiilor vitale ale organismului.
Beneficiile consumului de struguri si must

Strugurii si mustul, consumate cu regularitate au un efect reconfortant asupra organismului.
Vitaminele uscate, depozitul de sanatate

O alimentatie mai bogata in vitamine presupune si alimente uscate, alimente pe care vi le puteti procura singuri. Daca dorim sa pastram in fructul sau leguma ce urmeaza a fi uscata cat mai multe vitamine, nu trebuie sa le uscati la soare, in cuptor sau in pod.
Lasa natura sa-ti calauzeasca viata

A lasa natura sa-ti calauzeasca viata , constituie cea mai sanatoasa optiune dintre cele care ne-au fost oferite .
Intretine-ti corpul

Corpul uman este o masinarie complexa, acest lucru a fost spus si repetat. Si, ca orice masinarie, are nevoie de un minimum de ingrijire pentru a functiona normal si pentru a se achita de muncile pe care este nevoit sa le indeplineasca...
Topul celor mai poluate locuri din lume

Topul celor mai poluate orase din lume a fost intocmit de comisia tehnica a BlackSmith Institute, un ONG dedicat problemelor de mediu din New York. Criteriile ierarhiei au fost numarul persoanelor afectate, toxicitatea substantelor...
Fundatia Ecologica Floare de Colt
Organizatie non-guvernamentala independenta formata in majoritate din elevi ai colegiului national Mihai Viteazul.
Fursecuri de post

Ingrediente:
150 g margarina
2 linguri cu miere...
Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…
Dulceata de prune coapte
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi…
Dulceata din coaja de portocale
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar…
Dulceata de caise
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…
Dulceata de gutui
Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…
Friptura la gratar
Ingrediente: muschi din carnea dorita (porc, vita, vitel saui miel), ulei…
Frigarui de piept de pui
Ingrediente: ciuperci proaspete, piept de pui, sare, piper…
Coltunasi cu branza
Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…
Carne de vanat in aspic
Ingrediente: carne de vinat, aspic. Preparare: Aspicul se va prepara…
Iepure cu smantana
Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina