Demo magazin virtual Publicitate:

cultivarea trandafirilor

Grãdina Botanicã a Complexului Muzeal de ªtiinþe ale Naturii din Galaþi

În 1990 directorul Muzeului de ªtiinþe Naturale din acea perioadã, sugereazã Consiliului Judeþean ºi apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituþii muzeale cu o structurã complexã care sã fie adecvatã, prin diversitatea patrimoniului, a modalitãþilor de expunere, necesitãþilor ºi argumentelor pentru a face publicul sã conºtientizeze importanþa conservãrii naturii prin informare ºi cunoaºtere.

Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi

Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.

Grãdina Botanicã a Palatului Copiilor, Tulcea

Grãdina Botanicã din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare ºi protecþia speciilor rare din flora spontanã a Dobrogei. Din toate timpurile, viaþa omului a fost condiþionatã de cea a plantelor, contactul cu plantele determinând omul sã le cunoascã tainele ºi sã îmbine cât mai armonios utilul cu frumosul.

Fainarea vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie…

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi…

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte…

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…

Marmelada de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…

Compot dietetic

Ingrediente: Prune, coarne, cirese sau visine, cite 100 g zahar pentru…

Coltunasi cu branza

Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…

Crema de mere

Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina…

Iepure cu smantana

Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina

Iepure cu ceapa

"Ingrediente: 750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn

Spirale cu picante

Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri

Paste cu carne

Ingrediente: 300g paste, 100g rosii, 100g cascaval, 200g carne taiata marunt

  • 1
  • Pagina 2 din 4
  • 3
  • 4