cultivarea trandafirilor
Grãdina Botanicã a Complexului Muzeal de ªtiinþe ale Naturii din Galaþi
În 1990 directorul Muzeului de ªtiinþe Naturale din acea perioadã, sugereazã Consiliului Judeþean ºi apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituþii muzeale cu o structurã complexã care sã fie adecvatã, prin diversitatea patrimoniului, a modalitãþilor de expunere, necesitãþilor ºi argumentelor pentru a face publicul sã conºtientizeze importanþa conservãrii naturii prin informare ºi cunoaºtere.
Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi
Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.
Grãdina Botanicã a Palatului Copiilor, Tulcea
Grãdina Botanicã din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare ºi protecþia speciilor rare din flora spontanã a Dobrogei. Din toate timpurile, viaþa omului a fost condiþionatã de cea a plantelor, contactul cu plantele determinând omul sã le cunoascã tainele ºi sã îmbine cât mai armonios utilul cu frumosul.
Fainarea vitei de vie
Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...
Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...
Firefly

Ingrediente:
6 cl vodka
11 cl suc de grapefruit
3 cl grenadine...
Peltea de struguri
Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie…
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…
Dulceata de prune coapte
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi…
Dulceata de struguri
Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte…
Dulceata de caise
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…
Dulceata de gutui
Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Compot dietetic
Ingrediente: Prune, coarne, cirese sau visine, cite 100 g zahar pentru…
Coltunasi cu branza
Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…
Crema de mere
Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina…
Iepure cu smantana
Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina
Iepure cu ceapa
"Ingrediente: 750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn
Spirale cu picante
Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri
Paste cu carne
Ingrediente: 300g paste, 100g rosii, 100g cascaval, 200g carne taiata marunt