Demo magazin virtual Publicitate:

cultivarea trandafirilor

Grdina Botanic a Complexului Muzeal de tiine ale Naturii din Galai

n 1990 directorul Muzeului de tiine Naturale din acea perioad, sugereaz Consiliului Judeean i apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituii muzeale cu o structur complex care s fie adecvat, prin diversitatea patrimoniului, a modalitilor de expunere, necesitilor i argumentelor pentru a face publicul s contientizeze importana conservrii naturii prin informare i cunoatere.

Grdina Botanic "Anastasie Ftu" a Universitii "Al. I. Cuza" Iai

Grdina Botanic din Iai, prima instituie de acest fel n Romnia, a fost fondat n 1856 de ctre naturalistul i fizicianul Anastasie Ftu. Grdina Botanic a fost mutat pe amplasamentul actual n 1963 i acoper o suprafa de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziia, altitudinea sunt extrem de variate i n consecin, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone i exotice.

Grdina Botanic a Palatului Copiilor, Tulcea

Grdina Botanic din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare i protecia speciilor rare din flora spontan a Dobrogei. Din toate timpurile, viaa omului a fost condiionat de cea a plantelor, contactul cu plantele determinnd omul s le cunoasc tainele i s mbine ct mai armonios utilul cu frumosul.

Fainarea vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase

Marmelada de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte

Compot dietetic

Ingrediente: Prune, coarne, cirese sau visine, cite 100 g zahar pentru

Coltunasi cu branza

Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura

Crema de mere

Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina

Iepure cu smantana

Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina

Iepure cu ceapa

"Ingrediente: 750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn

Spirale cu picante

Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri

Paste cu carne

Ingrediente: 300g paste, 100g rosii, 100g cascaval, 200g carne taiata marunt

  • 1
  • Pagina 2 din 4
  • 3
  • 4