cura de slabit rapida
Cum hranim copiii?

Alimentatia copiilor trebuie atent supravegheata. Trebuie sa-i hranim cu cat mai multe cruditati pentru a fi sanatosi.
Otravurile din plante

Acele plante pe care cu siguranta le-am admirat la un moment dat pot fi chiar letale daca nu sunt stiute cateva informatii despre ele. Exista diverse plante care, desi par inofensive pot face un rau imens.
Olanda - tara florilor

Olanda este considerata de secole tara florilor, mai ales pentru lalelele sale, cu varietati care pot ajunge la mii de euro pentru un singur fir. Cu un climat potrivit pentru cultura florilor timp de mai bine de jumatate de an, Olanda a dezvoltat o industrie de proportii, in care aceste produse atat de delicate si pretentioase, dar si atat de pretuite, sunt adapostite mai ales in sere uriase, cu temperaturi atent monitorizate. Westland si Aaslmeer formeaza centrul pietei mondiale a florilor.
Salata de ardei in trei culori

1 ardei rosu,
1 ardei verde,
1 ardei galben...
Proprietatile fructelor si legumelor

Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.
Mierea si sanatatea
Mierea, indulcitorul natural, este redescoperita sub forma unei noi surse de energie, care ofera si o combinatie unica de beneficii nutritionale.
Cura cu suc de orz verde

Cura cu suc de orz verde se consuma de 3 ori pe zi, cate 50 ml pe zi. Comparativ cu multe alte plante, orzul verde contine: - de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde;
- de peste 25 de ori mai mult potasiu decat contin bananele;
- de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
- de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele;
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
- de peste 23 de ori mai multa biotina decat contine laptele;
Salata de castraveti orientala

1/2 conopida,
1 telina,
1 mar,
2 felii ananas...
Plante aromatice

Se mai pot numi mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine. Cresc fara pretentii in gradina si ghivece; cu doua-trei pliculete de seminte aveti verdeturi proaspete tot anul. Iar unele dintre ele se inscriu si in categoria plantelor medicinale, fiind folosite si in medicina naturista.
Gradinile palatului Schonbrunn

...sunt cele mai faimoase gradini din Viena. Impreuna cu gradina, adapost pentru prima gradina zoologica din lume (1792), Schonbrunn este un complex reprezentativ pentru arhitectura baroca.
Clasificarea alimentelor
Alimentele contin elemente organice : proteine, glucide, si lipide, dar si saruri minarale, vitamine, apa si materii nedigerabile (fibre).
Aranjamente de Craciun

Poti pune acest aranjament pe masa de Craciun. Pune pamant intr-un bol, infige apoi crengute de brad si impodobeste-le.
Mecanisme de aparare specifice plantelor

Plantele au dezvoltat mecanisme naturale de aparare ca sa isi asigure protectie impotriva invaziei patogenilor. Mecanismele naturale de baza impotriva fungilor, deseori nu exista sau sunt insuficiente, iar introducerea genelor straine provenite de la alte plante, animale sau din surse microbiene, pot creste apararea lor.
Dieta Zen
Aceasta reteta reduce in acelasi timp si stresul acumulat la servici sau acasa si va ajuta sa scapati de kilogramele in plus.
Fier
De o importanta capitala pentru echilibrul sangvin, fierul este mineralul care ar trebui sa trezeasca atentia indeosebi tinerelor femei.
Calciu

Element indispensabil structurii si rezistentei osoase, calciul se gaseste aproape in totalitate (99%) in schelet. Restul serveste activitatii celulelor musculare, nervoase si cardiace.
Bolile plantelor

Exista doua tipuri de agenti capabili sa cauzeze boli la plante: abiotici si biotici, adica factori fara viata si factori vii. In mediul natural, nu este neobisnuit ca plantele sa fie afectate atat de factori biotici, cat si abiotici si este greu de stabilit care a intervenit in primul rand.
Melatonina, somniferul natural

De acum va puteti lua la revedere de la noptile nedormite. Motivul este foarte simplu : melatonina.
Fara stres si insomnie

Din nefericire ritmul navalnic in care trec orele si zilele depaseste uneori intelegerea noastra. De aceea, devine din ce in ce mai greu sa-ti acorzi timp tie insuti. Alegem uneori sa ne rapim din orele de somn. Incet, pe nesimtite, ajungem cu ''bateriile'' la pamant. Daca nu suntem atenti, ne va fi foarte greu sa le reincarcam...
Hraneste-ti corpul in mod sanatos

Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obtinem, inainte de toate, din hrana. De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim slabiti, ineficienti, deseori suntem cuprinsi de dureri de cap sau de indispozitii difuze
Fosfor
Acest element chimic, care se gaseste in anumite alimente, este absorbit in intestin si se raspandeste in organism sub forma de fosfat.