diete cu fructe
Plante aromatice

Se mai pot numi mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine. Cresc fara pretentii in gradina si ghivece; cu doua-trei pliculete de seminte aveti verdeturi proaspete tot anul. Iar unele dintre ele se inscriu si in categoria plantelor medicinale, fiind folosite si in medicina naturista.
Mierea si sanatatea
Mierea, indulcitorul natural, este redescoperita sub forma unei noi surse de energie, care ofera si o combinatie unica de beneficii nutritionale.
Culoarea alimentelor
Culoarea alimentelor este indiciul unei anumite doze de elemente nutritive pe care acestea le contin. Oricine poate distinge sursele anumitor vitamine sau minerale daca se ghideaza dupa acest principiu.
Tonic complex
Acest tonic va va ajuta atunci cand va simtiti epuizati, fara energie sau fara chef de viata. Ingredientele necesare prepararii lui se gasesc la farmacii sau in magazine naturiste.
Cura cu clorofila
In ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice.
Obtinerea rasadurilor de legume
Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.
Cultura tomatelor
Tomatele ocupa primul loc printre culturile ce se practica in solarii si chiar in rasadnite.
In felul acesta se pot obtine productii mai timpurii cu 2 - 3 saptamani, comparativ cu cultura timpurie in camp deschis.
Clasificarea alimentelor
Alimentele contin elemente organice : proteine, glucide, si lipide, dar si saruri minarale, vitamine, apa si materii nedigerabile (fibre).
Adevarul despre alimente
Vitamina B6
Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.
Acidul pantotenic sau vitamina B5

Acidul pantotenic a fost numit astfel dupa cuvantul grec ''pantoten'', ce semnifica ''peste tot''. In natura, acest acid este omniprezent. In grupa vitaminelor solubile in apa si sintetizate de plantele verzi si multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge in tesuturile animalelor ce le consuma, mai ales in ficat si oua.
Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat

Un aliment atat de necesar mancarurilor ca zaharul poate fi foarte nociv. Consumul de zahar si de produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului care cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari...
Vitamina B1
Fluor
Fluorul este o substanta simpla care intra in compozitia tesuturilor dure ale organismului (cartilaje, oase, dinti) si a fluorurii de sodiu.
Cura cu apa fiarta
Aceasta cura are efect dubli : va ajuta sa slabiti si in acelasi timp va dezintoxifica organismul.
Fier
De o importanta capitala pentru echilibrul sangvin, fierul este mineralul care ar trebui sa trezeasca atentia indeosebi tinerelor femei.
Despre bulimie si anorexie

Aceste boli grave, pot deveni probleme extrem de seriose deca nu sunt tratate la timp.
Cactusii
Nu numai ca lumina este esentiala pentru a avea un cactus sanatos, dar ea este principala responsabila pentru inflorirea multor specii. In conditii ideale, o anumita specie se va dezvolta foarte bine, dar nu va inflori.
Sfaturi utile pentru paine si chifle

Painea, un aliment atat de necesar, poate fi pastrata mai mult timp. Trebuie doar sa urmati aceste sfaturi simple si utile in acelasi timp.
Fructe glasate

Acum va puteti bucura de gustul delicios al fructelor glasate la dumneavoastra acasa.
Alergiile si astmul
Cum putem pastra florile mai mult timp fara a se ofili

Daca doriti ca bobocii florilor dumneavoastra sa se dechida cat mai repede puteti folosi apa calda. De asemenea apa la flori trebuie schimbata la fiecare doua sau...
Sfaturi utile pentru conservarea fructelor

Aceste sfaturi va vor ajuta atunci cand doriti sa conservati diverse fructe.