direct x 9.oc
Tort de portocale

Ingrediente:
Blat:
8 oua
1 portocala
150 g migdale macinate...
Clubkinanika

Ingrediente:
3 cl vodka
3 cl suc de ananas
3 capsuni proaspete...
Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº
Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.
Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...
Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...
Blat de pizza
Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei
Gogosari in otet
Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean…
Gogosari cu varza alba
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Dulceata de visine
Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau…
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…
Pasta de gutui
Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar…