direct 9index.php
Tort de portocale

Ingrediente:
Blat:
8 oua
1 portocala
150 g migdale macinate...
Clubkinanika

Ingrediente:
3 cl vodka
3 cl suc de ananas
3 capsuni proaspete...
Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare

Se aplica aceleasi lucrari ca in anul I, la care se adauga dezmusuroitul, taierea de formare si instalarea mijloacelor de sustinere. Dezmusuroitul vitelor se face cind temperatura aerului se prevede a nu mai scadea sub minus 6-8 grade C...
O gradina de trandafiri
Folositi aceasta galerie de trandafiri pentru a alege cele mai potrivite specii pentru gradina dvs. Aceste flori care atrag mereu privirile sunt de multe tipuri sau clase - de la tipurile de trandafiri pitici, inalti de 30 de cm, pana la tufe mari sau...
Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº
Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.
Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...
Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...
Blat de pizza
Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei
Conserva de zarzavat
Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare…
Gogosari cu varza alba
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Dulceata din coaja de portocale
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar…
Dulceata de coacaze
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie…
Serbet cu nuci
Ingrediente: 1 kg. zahar, coaja uscata de la 150 nuci, 1/2 l. apa…
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…
Friptura de porc
Ingrediente: carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru…
Frigarui de piept de pui
Ingrediente: ciuperci proaspete, piept de pui, sare, piper…
Carne de vanat in aspic
Ingrediente: carne de vinat, aspic. Preparare: Aspicul se va prepara…
Iepure cu smantana
Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina
Spirale cu picante
Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri
Spirale cu ciuperci
Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri
Paste cu carne
Ingrediente: 300g paste, 100g rosii, 100g cascaval, 200g carne taiata marunt
Paste cu legume
Ingrediente: 2 oua pentru maioneza, 400 g macaroane, 5 ardei grasi