Demo magazin virtual Publicitate:

distanta intre pomii fructiferi

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou Grdina Botanic din Jibou a fost nfiinat n 1968 ca baz didactic. Grdina ocup o suprafa de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fost reedin nobiliar a familiei Wesselnyi.

Grdina Botanic din Bucureti

Grdina Botanic din Bucureti Grdina Botanic din Bucureti a fost nfiinat ca instituie n anul 1860, pe lng Facultatea de Medicin i Farmacie, de ctre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafa relativ mic (7 ha), localizat n partea stng a oselei Cotroceni. Amenajarea adecvat a acestui spaiu, ca baz didactic i de cercetare, a fost realizat sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituii.

Molia strugurilor

Eudemisul (Lobesia botrana) este un fluture mic, de culoare cenusie, cu aripile dinainte pestrite. Are 3 generatii pe an. Primavara, in luna mai, apar fluturii...

Antracnoza vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei...

Gogosari in otet

Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean

Ardei capia in otet

Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apa, 250 g zahar

Dulceata de capsune

Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie

Conserve pentru placinta

Ingrediente: Prune brumarii de toama, cirese sau visine, zahar (100 g la 1 kg fructe)

Spirale cu picante

Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri

Macaroane cu parizer

Ingrediente: macaroane 500 g, morcovi 250 g, telina 200 g, mazare (conserva) 300 g

Lasagne la cuptor

Ingrediente: 200 g aluat de taitei, unt pentru uns tava, 200 g de carne tocata de vita

Ciorba de salata

Ingrediente: 4-5 capatini de salata, 1/2 l bors, zer acru de la brinza

Ciorba de oaie

Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime, morcov

Ciorba de miel (1)

Ingrediente: 1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris

Fasole verde

Ingrediente: 800 g fasole verde, 1 ardei capia rosu, 2 ardei verzi, 1 ceapa potrivita

Dovlecei cu rosii

Ingrediente: 2 dovlecei mari sau 4 mici, 2 linguri faina, 1 ou, 2 linguri pesmet

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 300 gr ciuperci, 4 oua, 400 g ulei, sare, 2 linguri zeama lamaie

Cartofi cu ceapa

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 ceapa, 2 linguri ulei, sare. Preparare: Cartofii se fierb