doza zilnica de vitamina c
Antreu cu peste:Somon afumat
Acest antre poate fi servit si cu orice alt peste care nu contine oase. Se va servi cu paine cu secara.
Dionaea

Dionaea mai poarta denumirea de "plesnitoarea lui Venus". Aceasta este o planta carnivora cu capcana care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si Sud.
Culoarea alimentelor
Culoarea alimentelor este indiciul unei anumite doze de elemente nutritive pe care acestea le contin. Oricine poate distinge sursele anumitor vitamine sau minerale daca se ghideaza dupa acest principiu.
Vitamina B1
Beneficiile consumului de struguri si must

Strugurii si mustul, consumate cu regularitate au un efect reconfortant asupra organismului.
Regimul supei pentru o saptamana
Avantajul regimului supei rezida din calitatile sale nutritionale (este un fel de mancare foarte bogat in vitamine si minerale) si din durata sa scurta: niciodata mai mult de 7 zile (pentru a pierde intre 4 si 6 kilograme).
Acidul pantotenic sau vitamina B5

Acidul pantotenic a fost numit astfel dupa cuvantul grec ''pantoten'', ce semnifica ''peste tot''. In natura, acest acid este omniprezent. In grupa vitaminelor solubile in apa si sintetizate de plantele verzi si multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge in tesuturile animalelor ce le consuma, mai ales in ficat si oua.
Agenti patogeni

Mana cartofului reprezinta pentru intreaga lume una dintre cele mai distructive boli ale
plantelor de cultura, cauzand culturii cartofului pierderi de bilioane de dolari in fiecare an.
Vitamine si minerale in fructe si legume

In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rand apa, si anume, in proportie de 80-90%. Bogat reprezentate sunt si glucidele si levuloza, care sunt foarte folositoare pentru organismul uman.
Alimentatia si starea de spirit

Este deosebit de interesant faptul ca foamea are doar un rol mic atunci cand este vorba de cantitatea de alimente pe care o mancam. Problema incepe inca din copilaria timpurie, cu replicile folosite de catre majoritatea parintilor: "mananca tot din farfurie", "daca nu mananci tot, nu primesti desert" sau "daca nu mananci, nu vei creste mare si puternic".
Vinul alb

Vinurile albe se obtin din soiuri albe sau negre cu mustul necolorat si culoare alb-verzuie, cu aroma specifica tipului de vin. Culoarea evolueaza spre galben-auriu, pe masura maturizarii si invechirii acestor vinuri.
Sa ne asteptam la un Craciun verde?
In statiunile montane din Alpi, partiile se acopera din greu cu zapada artificiala, pe langa Kremlin au inflorit margaretele, iar pe campurile de langa Bucuresti cresc nestingherite flori care de obicei apar vara si papadii gabene sau cu puf.
Mecanisme de aparare specifice plantelor

Plantele au dezvoltat mecanisme naturale de aparare ca sa isi asigure protectie impotriva invaziei patogenilor. Mecanismele naturale de baza impotriva fungilor, deseori nu exista sau sunt insuficiente, iar introducerea genelor straine provenite de la alte plante, animale sau din surse microbiene, pot creste apararea lor.
Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...