floarea lunii planta
Lunaria

Lunaria este usor de cultivat si nu necesita ingrijiri speciale. Se adapteaza bine oricarui tip de sol...
Hoya kerrii - sau cand natura serbeaza Valentine's Day

Planta de interior prin excelenta, hoya kerrii este cultivata atat pentru florile ce apar sub forma de stelute mici cu aspect de ceara, cat si pentru frunzele persistente, coriacee, deosebit de decorative, ce au forma de inima.
Curcuma - un model de eleganta tropicala

Curcuma este foarte decorativa atat prin aspectul impunator al frunzelor, cat mai ales prin florile deosebite.
Maslinele in alimentatie

Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline. Fructele proaspete sunt foarte amare, iar pentru a schimba gustul sunt marinate in apa sarata sau pur si simplu acoperite cu sare pret de mai multe saptamani.
Culori calde si culori reci in gradina

Dupa cum se stie rosul, galbenul si portocaliul sunt considerate culoriu calde si cu siguranta vor atrage privirea oricui inducand o stare de optimism si vitalitate. Albastrul, movul si verdele, culori considerate reci, au darul de a relaxa si linisti privitorul.
Gloxinia salbatica - in gradina sau apartament

Nu se poate spune ca este pretentioasa, udarea fiind poate singura conditie ce necesita o atentie ridicata. Din momentul in care incep sa se formeze tijele florale, planta are nevoie de udari regulate.
Clatite cu germeni de grau

Germenii de grau ofera un supliment de fier, zinc, dar si gust placut prajiturilor.
Fructe exotice: mangostan

Mangostan este considerat un fruct avand toate calitatile posibile, gust, miros, bogat in nutrienti si antioxidanti. Pretuit si cautat fruct tropical, este originar din zonele sud-estice ale Asiei.
Gradina formala si gradina informala

Moda in domeniul gradinilor este la fel de schimbatoare ca si cea vestimentara, in fiecare an observandu-se diverse influente. Indiferent de tendinte exista doua stiluri de baza in design-ul gradinilor si anume stilul formal sau gradina frantuzeasca si stilul informal sau gradina englezeasca.
Grãdina Botanicã din Bucureºti

Grãdina Botanicã din Bucureºti a fost înfiinþatã ca instituþie în anul 1860, pe lângã Facultatea de Medicinã ºi Farmacie, de cãtre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafaþã relativ micã (7 ha), localizatã în partea stângã a ªoselei Cotroceni. Amenajarea adecvatã a acestui spaþiu, ca bazã didacticã ºi de cercetare, a fost realizatã sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituþii.
Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...
Peltea de struguri
Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie…