flori uscate
Clubkinanika

Ingrediente:
3 cl vodka
3 cl suc de ananas
3 capsuni proaspete...
Supa de zarzavaturi

Ingrediente:
4 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 dovlecel
1 varza dulce mica...
Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Grãdina Botanicã din Jibou a fost înfiinþatã în 1968 ca bazã didacticã. Grãdina ocupã o suprafaþã de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostã reºedinþã nobiliarã a familiei Wesselényi.
Cancerul bacterian al viei
Boala este produsa de bacteria Agrobacterium imefaciens care traieste in sol si patrunde in tesuturi, prin rani. Se manifesta pe elemetele lemnoase ale butucului...
Mana vitei de vie
Boala este produsa de o ciuperca, Plasmopara viticola. Ea ataca toate organele verzi ale plantei: frunze, lastari, inflorescente, boabe, circei si chiar muguri...
Cochilisul strugurilor
Clysia arnbiguella. Este un fluturas mic, de culoare cenusie-murdar, mai putin frecvent ca Eudemisul, intilnit in special in zonele de silvostepa, a stejarului...
Conserva de zarzavat
Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare…
Dulceata de visine
Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau…
Dulceata de piersici
Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja…
Dulceata de nuci verzi
Ingrediente: 1 1/2 kg nuci verzi (250-300 buc) cu simburii neformati, 1 kg zahar…
Dulceata din coaja de portocale
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar…
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Dulceata de capsune
Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie…
Compot dietetic
Ingrediente: Prune, coarne, cirese sau visine, cite 100 g zahar pentru…
Snitel vienez (in pesmet)
Ingrediente: carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet, ulei…
Crema de mere
Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina…
Carne de vanat in aspic
Ingrediente: carne de vinat, aspic. Preparare: Aspicul se va prepara…
Iepure cu ceapa
"Ingrediente: 750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn
Spirale cu ciuperci
Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri