Demo magazin virtual Publicitate:

flori gradina

Clubkinanika

Clubkinanika Ingrediente: 3 cl vodka 3 cl suc de ananas 3 capsuni proaspete...

Grdina Botanic "Anastasie Ftu" a Universitii "Al. I. Cuza" Iai

Grdina Botanic din Iai, prima instituie de acest fel n Romnia, a fost fondat n 1856 de ctre naturalistul i fizicianul Anastasie Ftu. Grdina Botanic a fost mutat pe amplasamentul actual n 1963 i acoper o suprafa de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziia, altitudinea sunt extrem de variate i n consecin, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone i exotice.

Grdina Botanic din Bucureti

Grdina Botanic din Bucureti Grdina Botanic din Bucureti a fost nfiinat ca instituie n anul 1860, pe lng Facultatea de Medicin i Farmacie, de ctre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafa relativ mic (7 ha), localizat n partea stng a oselei Cotroceni. Amenajarea adecvat a acestui spaiu, ca baz didactic i de cercetare, a fost realizat sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituii.

Molia strugurilor

Eudemisul (Lobesia botrana) este un fluture mic, de culoare cenusie, cu aripile dinainte pestrite. Are 3 generatii pe an. Primavara, in luna mai, apar fluturii...

Erinoza vitei de vie

Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...

Virozele vitei de vie

Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze...

Putregaiul cenusiu al strugurilor

Boala este provocata de ciuperca Botrytis fuckeliana si poate ataca frunzele, lastarii tineri, dar cel mai frecvent si mai puternic boabele mature...

Cochilisul strugurilor

Clysia arnbiguella. Este un fluturas mic, de culoare cenusie-murdar, mai putin frecvent ca Eudemisul, intilnit in special in zonele de silvostepa, a stejarului...

Mancare de carne cu ceapa

Mancare de carne cu ceapa Ingrediente: 400 g carne 2-3 cepe...

Narcissus cyclamenus

Narcissus cyclamenus Denumire populara: narcisa cyclamenus. Familie: Amaryllidaceae. Narcissus cyclamineus are cate o floare pe fiecare tulpina, intoarsa la un unghi perfect, cu petalele intoarse in partea opusa corolei (se aseamana cu cyclamenul...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare... Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte

Dulceata de coacaze

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie

Serbet cu nuci

Ingrediente: 1 kg. zahar, coaja uscata de la 150 nuci, 1/2 l. apa

Dulceata de capsune

Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie

Snitel vienez (in pesmet)

Ingrediente: carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet, ulei

Frigarui de piept de pui

Ingrediente: ciuperci proaspete, piept de pui, sare, piper

Spuma de caise

Ingrediente 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos

Crema de banane

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura

Crema de vin

Ingrediente: 150 ml. vin alb, 200 g. zahar, 5 galbenusuri, esenta de vanilie

Spirale cu ciuperci

Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri