Demo magazin virtual Publicitate:

fructele si vitaminele

Crom

In ciuda prezentei sale mai mult decat discrete, cromul este un element fara de care organismul nu ar exista, pentru ca el este implicat intr-o multime de functii metabolice.

Vitaminele uscate, depozitul de sanatate

Vitaminele uscate, depozitul de sanatate O alimentatie mai bogata in vitamine presupune si alimente uscate, alimente pe care vi le puteti procura singuri. Daca dorim sa pastram in fructul sau leguma ce urmeaza a fi uscata cat mai multe vitamine, nu trebuie sa le uscati la soare, in cuptor sau in pod.

Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare

Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare Se aplica aceleasi lucrari ca in anul I, la care se adauga dezmusuroitul, taierea de formare si instalarea mijloacelor de sustinere. Dezmusuroitul vitelor se face cind temperatura aerului se prevede a nu mai scadea sub minus 6-8 grade C...

Gradina Botanica Universitara, Craiova

Gradina Botanica Universitara, Craiova Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou Grdina Botanic din Jibou a fost nfiinat n 1968 ca baz didactic. Grdina ocup o suprafa de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fost reedin nobiliar a familiei Wesselnyi.

Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...

Spirale cu ciuperci

Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri

Spagheti bologneze

Ingrediente: spaghetti 500g, carne tocata 400g, morcovi 3, ceapa 2, rosii 500g

Spagheti cu costita

Ingrediente: spaghetti 400g, costita afumata 200g, unt 50g, rosii 50g, ceapa

Spagheti cu spanac

Ingrediente: 100 g spagheti, 200 g spanac fiert, 200 g bacon, 100 g smantana

Spaghete cu tocatura

Ingrediente: 2 cepe, 2 morcovi, 300 g tocatura, 500 ml suc de rosii, 100 ml lapte

Lasagne cu vita

Ingrediente: lasagne 500 g, ceapa, morcov, telina, carne de vita tocata 250 g

Ciorba de varza cu sos

Ingrediente: 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700 g

Ciorba de tarhon

Ingrediente: Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov

Ciorba de miel (1)

Ingrediente: 1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris

Ciorba de bucatele

Ingrediente: 300-400 g carne, un morcov, un patrunjel, 200 g telina

Ciorba de hamei

Ingrediente: 1/2 kg hamei, 1/2 kg rosii sau suc de rosii, o ceapa

Tocanita de ciuperci

Ingrediente: 1kg de ciuperci albe, 1 ardei, o ceapa verde, ulei, sare, piper, faina

Taitei cu varza

Ingrediente: 300 g varza, 300 g taitei, 4 linguri ulei, sare, piper

Snitele de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi mari, 1 ou, 1 lingurita plina de faina, 150 g ulei

Rulada de piure

Ingrediente: 1 kg cartofi, 200 g ciuperci, 1 fir praz, 1 ardei gras, verdeata

Mancare de spanac

Ingrediente: 1 kg spanac, 2 linguri unt, 1 pahar lapte, 5-6 catei usturoi

Pilaf cu ciuperci

Ingrediente: 300 g orez, 4 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, ciuperci

Orez cu ochiuri

Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 cesti apa, 2 linguri unt, 2 cepe mijlocii

Orez chinezesc

Ingrediente: orez gatit si racit, pui fiert, legume proaspete (mazare, porumb, morcovi

Musaca cu linte

Ingrediente: 400 g cartofi, 200 g linte, 1 ceapa, 4 linguri ulei, 1 lingura pesmet

Ciuperci scazute

Ingrediente: 1/2 kg ciperci, 2 linguri unt, o lingurita cu virf cu marar sau patrunjel