Demo magazin virtual Publicitate:

ghivece plastic

Salata de castraveti

Salata de castraveti Ingrediente: 250 gr castraveti 1 lingura ulei 1 lingura otet...

French coffee

French coffee Ingrediente: 3 cl brandy 1 portie espresso 2 linguri zahar...

East India

East India Ingrediente: 3 cl brandy 1cl curacao 2 cl suc de ananas 1 picatura bitter...

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou Grdina Botanic din Jibou a fost nfiinat n 1968 ca baz didactic. Grdina ocup o suprafa de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fost reedin nobiliar a familiei Wesselnyi.

Grdina Botanic Macea a Universitii de Vest Vasile Goldi

Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv tiinific dar i cultural, Parcul dendrologic i ulterior Grdina Botanic Universitar Macea are o istorie de peste 250 de ani. ntins pe o suprafa de 20,5 ha, cuprinznd peste 2.000 uniti taxonomice, plantele lemnoase ct i o bogat colecie de plante erbacee, Grdina Botanic este organizat pe sectoare.

Erinoza vitei de vie

Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...

Paianjenul rosu al vitei

Tetranychus urticae sau Tetranychus altheae este raspindit in toate podgoriile din tara noastra. Ataca frunzele pe fata inferioara, unde tese un paienjenis fin...

Mana vitei de vie

Boala este produsa de o ciuperca, Plasmopara viticola. Ea ataca toate organele verzi ale plantei: frunze, lastari, inflorescente, boabe, circei si chiar muguri...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Blat de pizza

Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Conserva de spanac

Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi

Dulceata de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase

Dulceata de coacaze

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie

Serbet cu nuci

Ingrediente: 1 kg. zahar, coaja uscata de la 150 nuci, 1/2 l. apa

Marmelada de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte