insamantare gazon
Renclod Althan
Pomul este destul de viguros si rodeste pe buchete de mai si ramuri mijlocii.
Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice, putin turtite la capete...
Dulceata de gogonele
Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal…
Clatite cu branza de vaci
Ingrediente: 1/4 kg branza de vaci, 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar…
Orhideea, potrivita pentru orice situatie

Cadoul ideal - In aceasta ipostaza orhideea exceleaza prin rafinamentul sau. In lume se gasesc peste 100.000 de hibrizi, asa ca este usor sa alegeti o floare unica, durabila, potrivita pentru orice ocazie.
Rum Runner's Ruby Red

Ingrediente:
9 cl whisky
15-18 cl suc de grapefruit rosu
apa tonica
Marar in ghiveci

Pentru ca vremea rece a venit ne putem gandi la plante aromatice proaspete si in acest timp. Astfel nu uitati de mararul din ghiveci !
Grãdina Botanicã "Alexandru Borza" a Universitãþii "Babeº-Bolyai" Cluj-Napoca
Grãdina Botanicã este o instituþie ce aparþine Universitãþii Babeº-Bolyai ºi a fost fondatã în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafaþã de peste 140.000 mp, solul sãu fiind adecvat pentru creºterea plantelor din toatã lumea. Colecþia sa constã în 10.000 de taxoni cultivaþi în sere sau în sectoarele exterioare ale grãdinii.
Erinoza vitei de vie
Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...
Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...
Gogosari cu varza alba
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Conserva de spanac
Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele…
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…
Dulceata de prune coapte
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi…
Dulceata de caise
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…
Dulceata de gutui
Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…