insecte insula capri
Bucurati-va de gladiole

Gladiola - cultivare si ingrijire
Tincturile simple si actiunea acestora asupra organismului

Tincturile simple sunt cele realizate dintr-o singura planta. Tincturile sunt extracte naturale hidroalcoolice obtinute prin macerare naturala in alcool de 40° dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de natura bolii careia i se adreseaza. Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare si isi pastreaza calitatea terapeutica un timp indelungat.
Mana vitei de vie
Boala este produsa de o ciuperca, Plasmopara viticola. Ea ataca toate organele verzi ale plantei: frunze, lastari, inflorescente, boabe, circei si chiar muguri...
Dulceata de visine
Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau…
Dulceata de piersici
Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja…
Dulceata din coaja de portocale
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar…
Dulceata de struguri
Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte…
Dulceata de coacaze
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie…
Serbet cu nuci
Ingrediente: 1 kg. zahar, coaja uscata de la 150 nuci, 1/2 l. apa…
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Dulceata de capsune
Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie…
Crema de lamaie
Ingrediente: 4 oua mari, 500 ml lapte, 100-150 g zahar, coaja de lamiie…
Ciorba greceasca
Ingrediente: Maruntaie si carne din spate , cu mai mult os, de la pui
Ciorba de fasole boabe
Ingrediente: 150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa