Demo magazin virtual Publicitate:

lamai verzi

Hortensia

Hortensia Denumire stiintifica: Hydragea spp. Familie: Saxifrage. Origine: Japonia. Hortensia (Hydragea) este pentru vara asa cum este liliacul pentru primavara. Hortensia incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu...

Supa de zarzavaturi

Supa de zarzavaturi Ingrediente: 4 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 varza dulce mica...

Grdina Botanic "Anastasie Ftu" a Universitii "Al. I. Cuza" Iai

Grdina Botanic din Iai, prima instituie de acest fel n Romnia, a fost fondat n 1856 de ctre naturalistul i fizicianul Anastasie Ftu. Grdina Botanic a fost mutat pe amplasamentul actual n 1963 i acoper o suprafa de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziia, altitudinea sunt extrem de variate i n consecin, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone i exotice.

Grdina Botanic din Bucureti

Grdina Botanic din Bucureti Grdina Botanic din Bucureti a fost nfiinat ca instituie n anul 1860, pe lng Facultatea de Medicin i Farmacie, de ctre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafa relativ mic (7 ha), localizat n partea stng a oselei Cotroceni. Amenajarea adecvat a acestui spaiu, ca baz didactic i de cercetare, a fost realizat sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituii.

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare... Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...

Blat de pizza

Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei

Gogosari cu varza alba

Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)

Dulceata de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar

Dulceata de fragi

Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie

Pui la cuptor

Ingrediente: 1 pui de 1 - 1 1/2 kg. Preparare: Daca se frige intreg

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn

Coltunasi cu branza

Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura

Bavarezi cu ciocolata

Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao

Crema de banane

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura