Demo magazin virtual Publicitate:

lamai verzi

Hortensia

Hortensia Denumire stiintifica: Hydragea spp. Familie: Saxifrage. Origine: Japonia. Hortensia (Hydragea) este pentru vara asa cum este liliacul pentru primavara. Hortensia incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu...

Supa de zarzavaturi

Supa de zarzavaturi Ingrediente: 4 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 varza dulce mica...

Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi

Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.

Grãdina Botanicã din Bucureºti

Grãdina Botanicã din Bucureºti Grãdina Botanicã din Bucureºti a fost înfiinþatã ca instituþie în anul 1860, pe lângã Facultatea de Medicinã ºi Farmacie, de cãtre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafaþã relativ micã (7 ha), localizatã în partea stângã a ªoselei Cotroceni. Amenajarea adecvatã a acestui spaþiu, ca bazã didacticã ºi de cercetare, a fost realizatã sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituþii.

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare... Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...

Blat de pizza

Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei

Gogosari cu varza alba

Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…

Dulceata de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja…

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar…

Dulceata de fragi

Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…

Pui la cuptor

Ingrediente: 1 pui de 1 - 1 1/2 kg. Preparare: Daca se frige intreg…

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn…

Coltunasi cu branza

Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…

Bavarezi cu ciocolata

Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao…

Crema de banane

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura…