lamai verzi
Hortensia

Denumire stiintifica: Hydragea spp. Familie: Saxifrage. Origine: Japonia. Hortensia (Hydragea) este pentru vara asa cum este liliacul pentru primavara. Hortensia
incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu...
Supa de zarzavaturi

Ingrediente:
4 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 dovlecel
1 varza dulce mica...
Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi
Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.
Grãdina Botanicã din Bucureºti

Grãdina Botanicã din Bucureºti a fost înfiinþatã ca instituþie în anul 1860, pe lângã Facultatea de Medicinã ºi Farmacie, de cãtre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafaþã relativ micã (7 ha), localizatã în partea stângã a ªoselei Cotroceni. Amenajarea adecvatã a acestui spaþiu, ca bazã didacticã ºi de cercetare, a fost realizatã sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituþii.
Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...
Firefly

Ingrediente:
6 cl vodka
11 cl suc de grapefruit
3 cl grenadine...
Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...
Blat de pizza
Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei
Gogosari cu varza alba
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Dulceata de piersici
Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja…
Dulceata din coaja de portocale
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar…
Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…
Pui la cuptor
Ingrediente: 1 pui de 1 - 1 1/2 kg. Preparare: Daca se frige intreg…
Friptura de miel la cuptor
Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn…
Coltunasi cu branza
Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…
Bavarezi cu ciocolata
Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao…
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura…