Demo magazin virtual Publicitate:

merisor floare

Grãdina Botanicã "Alexandru Borza" a Universitãþii "Babeº-Bolyai" Cluj-Napoca

Grãdina Botanicã este o instituþie ce aparþine Universitãþii Babeº-Bolyai ºi a fost fondatã în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafaþã de peste 140.000 mp, solul sãu fiind adecvat pentru creºterea plantelor din toatã lumea. Colecþia sa constã în 10.000 de taxoni cultivaþi în sere sau în sectoarele exterioare ale grãdinii.

Fainarea vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...

Dulceata de visine

Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau…

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie…

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi…

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…

Dulceata de gogonele

Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal…

Dulceata de fragi

Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…

Dulceata de capsune

Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie…

Spirale cu picante

Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri

Spagheti cu costita

Ingrediente: spaghetti 400g, costita afumata 200g, unt 50g, rosii 50g, ceapa

Paste cu legume

Ingrediente: 2 oua pentru maioneza, 400 g macaroane, 5 ardei grasi