Demo magazin virtual Publicitate:

pamantul

Erinoza vitei de vie

Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...

Cancerul bacterian al viei

Boala este produsa de bacteria Agrobacterium imefaciens care traieste in sol si patrunde in tesuturi, prin rani. Se manifesta pe elemetele lemnoase ale butucului...

Fainarea vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...

Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

Taierea vitei de vie pe tulpina joasa In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare... Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...

For beloved

For beloved Ingrediente: 50 ml brandy 5 ml sirop de banane 150 ml Sprite...

Blat de pizza

Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Gogosari in otet

Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean

Conserva de spanac

Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele

Conservarea tarhonului

Ingrediente: tarhon, otet de 9 grade. Preparare: Se poate usca ca si

Ardei capia in otet

Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apa, 250 g zahar

Dulceata de visine

Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi

Dulceata de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase

Dulceata de coacaze

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie

Serbet cu nuci

Ingrediente: 1 kg. zahar, coaja uscata de la 150 nuci, 1/2 l. apa

Marmelada de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte

Dulceata de fragi

Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie

Dulceata de capsune

Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie