plante care se seamana toamna
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura…
Sfaturi pentru folosirea compreselor
Compresele sunt alcatuite din trei parti: o panza uda, una uscata si un sal calduros, care se aplica deasupra.
Gloxinia salbatica - in gradina sau apartament

Nu se poate spune ca este pretentioasa, udarea fiind poate singura conditie ce necesita o atentie ridicata. Din momentul in care incep sa se formeze tijele florale, planta are nevoie de udari regulate.
Gradina Botanica Universitara, Craiova

Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.
Tort de portocale

Ingrediente:
Blat:
8 oua
1 portocala
150 g migdale macinate...
Erinoza vitei de vie
Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...
Supa de cartofi

Ingrediente:
1 l apa
4 cartofi
1/2 morcov
1/2 patrunjel...
Jonathan
Este soiul cu cea mai mare pondere in productia de mere din Romania. Pomul de vigoare mijlocie, rodeste mai ales pe ramuri lungi. Este un soi sensibil...
Trandafirii tarzii
Este un soi mai vechi introdus în cultura. Pomul este viguros, cu coroana globuloasa. Fructele sunt mijlocii, sferice, asimetrice...
Jerseyland
Este un soi de piersic de baza in plantatiile comerciale. Fructele sunt mijlocii, sferice, cu un mamelon la varf, de culoare galben-oranj...
Chutney sau salsa

Chutney - se obtine prin amestecarea unor ingrediente (legume, fructe) ce au fost taiate marunt sau pasate si la care se adauga mirodenii dulci sau iuti. Este un echivalent indian pentru salsa specifica bucatariei din America Latina.
Supa de zarzavaturi

Ingrediente:
4 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 dovlecel
1 varza dulce mica...
Dulceata de gutui
Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…
Budinca de conopida
Ingrediente: 1 kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100 g branza telemea