Demo magazin virtual Publicitate:

plante medicinale vitamina k

Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare

Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare Se aplica aceleasi lucrari ca in anul I, la care se adauga dezmusuroitul, taierea de formare si instalarea mijloacelor de sustinere. Dezmusuroitul vitelor se face cind temperatura aerului se prevede a nu mai scadea sub minus 6-8 grade C...

Grdina Botanic "Alexandru Borza" a Universitii "Babe-Bolyai" Cluj-Napoca

Grdina Botanic este o instituie ce aparine Universitii Babe-Bolyai i a fost fondat n 1920 de prof. Alexandru Borza. Se ntinde pe o suprafa de peste 140.000 mp, solul su fiind adecvat pentru creterea plantelor din toat lumea. Colecia sa const n 10.000 de taxoni cultivai n sere sau n sectoarele exterioare ale grdinii.

Grdina Botanic a Palatului Copiilor, Tulcea

Grdina Botanic din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare i protecia speciilor rare din flora spontan a Dobrogei. Din toate timpurile, viaa omului a fost condiionat de cea a plantelor, contactul cu plantele determinnd omul s le cunoasc tainele i s mbine ct mai armonios utilul cu frumosul.

Virozele vitei de vie

Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze...

Blat de pizza

Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Dulceata de visine

Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte

Frigarui de piept de pui

Ingrediente: ciuperci proaspete, piept de pui, sare, piper

Spuma de caise

Ingrediente 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos

Crema de banane

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura

Paste cu pui

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 punga de pasta farfales, 2 cepe mici