pomii
Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Grãdina Botanicã din Jibou a fost înfiinþatã în 1968 ca bazã didacticã. Grãdina ocupã o suprafaþã de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostã reºedinþã nobiliarã a familiei Wesselényi.
Macaroane cu parizer
Ingrediente: macaroane 500 g, morcovi 250 g, telina 200 g, mazare (conserva) 300 g
Lasagne la cuptor
Ingrediente: 200 g aluat de taitei, unt pentru uns tava, 200 g de carne tocata de vita
Ciorba de miel (1)
Ingrediente: 1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris
Fasole verde
Ingrediente: 800 g fasole verde, 1 ardei capia rosu, 2 ardei verzi, 1 ceapa potrivita
Dovlecei cu rosii
Ingrediente: 2 dovlecei mari sau 4 mici, 2 linguri faina, 1 ou, 2 linguri pesmet
Ciuperci cu maioneza
Ingrediente: 300 gr ciuperci, 4 oua, 400 g ulei, sare, 2 linguri zeama lamaie
Cartofi cu ceapa
Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 ceapa, 2 linguri ulei, sare. Preparare: Cartofii se fierb
Supa de cartofi

Ingrediente:
1 l apa
4 cartofi
1/2 morcov
1/2 patrunjel...
Strelitzia reginae

Strelitzia reginae este una din cele mai cunoscute plante din intreaga lume. Forma unica a florilor e asemanatoare cu capul unei pasari...
Grãdina Botanicã a Complexului Muzeal de ªtiinþe ale Naturii din Galaþi
În 1990 directorul Muzeului de ªtiinþe Naturale din acea perioadã, sugereazã Consiliului Judeþean ºi apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituþii muzeale cu o structurã complexã care sã fie adecvatã, prin diversitatea patrimoniului, a modalitãþilor de expunere, necesitãþilor ºi argumentelor pentru a face publicul sã conºtientizeze importanþa conservãrii naturii prin informare ºi cunoaºtere.
Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº
Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.
Firefly

Ingrediente:
6 cl vodka
11 cl suc de grapefruit
3 cl grenadine...
Paste cu pui
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 punga de pasta farfales, 2 cepe mici
Lasagne cu vita
Ingrediente: lasagne 500 g, ceapa, morcov, telina, carne de vita tocata 250 g
Spaghete cu sunca
Ingrediente: 400-500 g spagheti, 2 galbenusuri, 1 albus, 300 g sunca presata
Ciorba greceasca
Ingrediente: Maruntaie si carne din spate , cu mai mult os, de la pui
Ciorba de tarhon
Ingrediente: Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov
Ciorba de fasole verde
Ingrediente: morcov, patrunjel, o ceapa mijlocie, 1/2 kg fasole verde