Demo magazin virtual Publicitate:

potrivit

French coffee

French coffee Ingrediente: 3 cl brandy 1 portie espresso 2 linguri zahar...

Paianjenul rosu al vitei

Tetranychus urticae sau Tetranychus altheae este raspindit in toate podgoriile din tara noastra. Ataca frunzele pe fata inferioara, unde tese un paienjenis fin...

Antracnoza vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei...

Fainarea vitei de vie

Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase

Dulceata de gogonele

Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal

Marmelada de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte

Dulceata de fragi

Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie

Spagheti picante

Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina

Ciorba de cartofi cu sos

Ingrediente: 700-800 cartofi vechi sau noi, o ceapa, 25 g faina

Ciorba de bucatele

Ingrediente: 300-400 g carne, un morcov, un patrunjel, 200 g telina

Ciorba de agrise

Ingrediente: 250 g carne, 1/4 kg agrise verzi (necoapte), o ceapa de marime mijlocie

Ciorba cu perisoare (2)

Ingrediente: 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors

Taitei cu varza

Ingrediente: 300 g varza, 300 g taitei, 4 linguri ulei, sare, piper

Orez cu ochiuri

Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 cesti apa, 2 linguri unt, 2 cepe mijlocii

Musaca cu linte

Ingrediente: 400 g cartofi, 200 g linte, 1 ceapa, 4 linguri ulei, 1 lingura pesmet

Linte cu legume

Ingrediente: 1/2 kg de linte, 2 cepe, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel

Musaca cu ciuperci

Ingrediente: 500 g macaroane fierte, 100 ml ulei, 300 g mazare, 2 morcovi