potrivit
French coffee

Ingrediente:
3 cl brandy
1 portie espresso
2 linguri zahar...
Paianjenul rosu al vitei
Tetranychus urticae sau Tetranychus altheae este raspindit in toate podgoriile din tara noastra. Ataca frunzele pe fata inferioara, unde tese un paienjenis fin...
Antracnoza vitei de vie
Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei...
Fainarea vitei de vie
Boala este produsa de ciuperca Uncinula necator cu forma conidiana Oidium tuckeri, afectind toate organele verzi ale vitei de vie : frunze, lastari, flori...
Conserva de zarzavat
Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare…
Peltea de struguri
Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie…
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile…
Dulceata de struguri
Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte…
Dulceata de caise
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie…
Dulceata de gutui
Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase…
Dulceata de gogonele
Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal…
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…
Spagheti picante
Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina
Ciorba de cartofi cu sos
Ingrediente: 700-800 cartofi vechi sau noi, o ceapa, 25 g faina
Ciorba de bucatele
Ingrediente: 300-400 g carne, un morcov, un patrunjel, 200 g telina
Ciorba de agrise
Ingrediente: 250 g carne, 1/4 kg agrise verzi (necoapte), o ceapa de marime mijlocie
Ciorba cu perisoare (2)
Ingrediente: 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors
Taitei cu varza
Ingrediente: 300 g varza, 300 g taitei, 4 linguri ulei, sare, piper
Orez cu ochiuri
Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 cesti apa, 2 linguri unt, 2 cepe mijlocii
Musaca cu linte
Ingrediente: 400 g cartofi, 200 g linte, 1 ceapa, 4 linguri ulei, 1 lingura pesmet
Linte cu legume
Ingrediente: 1/2 kg de linte, 2 cepe, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel
Musaca cu ciuperci
Ingrediente: 500 g macaroane fierte, 100 ml ulei, 300 g mazare, 2 morcovi