Demo magazin virtual Publicitate:

revista practic

Marar in ghiveci

Marar in ghiveci Pentru ca vremea rece a venit ne putem gandi la plante aromatice proaspete si in acest timp. Astfel nu uitati de mararul din ghiveci !

Ardei chilli, istorie si proprietati

Ardei chilli, istorie si proprietati Capsaicina, substanta care ofera iuteala ardeilor, impreuna cu alte substante, formeaza un anestezic foarte eficace. Acesta afecteaza doar celulele nervoase sensibile la durere si le opreste sa transmita semnale catre creier.

Flori de vara cu bulbi

Flori de vara cu bulbi Va oferim o lista succinta de flori cu bulbi, tuberculi sau rizomi care merita sa fie plantate in gradina dumneavoastra.

Maslinul

Maslinul Inca din vremurile civilizatiei minoice, unul dintre simbolurile regiunii mediteraneene a fost maslinul.

CLATITE MEXICANE

CLATITE MEXICANE CLATITE MEXICANE servite alaturi de garnituri din salate sau soteuri de morcovi dulci.

Gradini alpine

Gradini alpine In mijlocul unui mare oras puteti fi mai aproape de atmosfera sanatoasa si relaxanta pe care o ofera muntele. Astfel va puteti gandi la realizarea unei gradini alpine.

Gura leului

Gura leului Din iunie pana toamna tarziu Gura leului ne incanta si ea.

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor Cu cateva ingrediente obisnuite, cartofi, smantana, ciuperci din cutie, branza rasa sare si piper, puteti prepara o mancare rapida, pentru orice gust...

Plantele de bordura, o necesitate in orice gradina

Plantele de bordura, o necesitate in orice gradina Stim cu totii ca plantele de bordura insufletesc orice gradina, mai ales cele amenajate simplu, cu o portiune mare de peluza. In general, la borduri se aseaza plante de dimensiuni mici, cu flori sau cu foliaj deosebit.

Cephalotus follicularis

Cephalotus follicularis Cephalotus este originar dintr-un colt mic din vestul Australiei si este o adevarata bijuterie in lumea plantelor carnivore, cel putin din punctul de vedere al colectionarilor...

Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima

Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima Extractul din frunze de paducel (Crataegus oxycantha) este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2681 de pacienti.

Efectele nocive ale zaharului rafinat

Diabetul este pe primul loc nu numai pentru ca este foarte raspandit, dar si pentru ca este cel mai periculos.

Lichior de oua, pas cu pas

Retetede preparea a lichiorului de oua se gasesc si in cele mai vechi carti de bucate.

Psihoterapie. Emotiile in atentia tuturor.

Psihoterapie. Emotiile in atentia tuturor. Chiar daca am vrea, nu am putea niciodata sa ne dezicem de emotiile noestre.

Aranjamente pentru toamna 2006

Daca va place sa aveti casa decorata cu diferite aranjamente florale, fructe, frunze, etc., dar nu aveti timp sa le cumparati gata facute sau pur si simplu nu ati gasit in magazine ceea ce doriti, acordati putina atentie acestui articol. Veti gasi o gramada de idei din care sa va inspirati.

Bermuda rose

Bermuda rose Ingrediente: 6 cl gin 3 cl brandy de caise 1 lingurita grenadine...

Grdina Botanic "Alexandru Borza" a Universitii "Babe-Bolyai" Cluj-Napoca

Grdina Botanic este o instituie ce aparine Universitii Babe-Bolyai i a fost fondat n 1920 de prof. Alexandru Borza. Se ntinde pe o suprafa de peste 140.000 mp, solul su fiind adecvat pentru creterea plantelor din toat lumea. Colecia sa const n 10.000 de taxoni cultivai n sere sau n sectoarele exterioare ale grdinii.

Grdina Botanic din Bucureti

Grdina Botanic din Bucureti Grdina Botanic din Bucureti a fost nfiinat ca instituie n anul 1860, pe lng Facultatea de Medicin i Farmacie, de ctre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafa relativ mic (7 ha), localizat n partea stng a oselei Cotroceni. Amenajarea adecvat a acestui spaiu, ca baz didactic i de cercetare, a fost realizat sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituii.

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar

Crema de mere

Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina

Ciorba de fasole boabe

Ingrediente: 150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa