rosii
Naut - Cicer arietinum

Nautul este o leguma rotunda, asemanatoare cu mazarea, insa ceva mai mare decat ea. Nautul este un ingredient caracteristic bucatariei din Orientul Mijlociu, Africa si India...
Spaghetti cu orez

Ingrediente: ulei de masline, spagheti, orez, 3 fire de ceapa verde, putina apa, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust...
Plantele de bordura, o necesitate in orice gradina

Stim cu totii ca plantele de bordura insufletesc orice gradina, mai ales cele amenajate simplu, cu o portiune mare de peluza. In general, la borduri se aseaza plante de dimensiuni mici, cu flori sau cu foliaj deosebit.
Sucul de varza

Sucul de varza este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate anterior. Acest suc are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni.
Proprieteti ale legumelor si fructelor

Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare si sanatoase, legumele si fructele au o serie de proprietati care nu sunt cunoscute de toti.
Salata de ardei in trei culori

1 ardei rosu,
1 ardei verde,
1 ardei galben...
Dieta macrobiotica urmata de Madonna
Antrenorul sau personal Kim Lee, spune ca la 47 de ani are trupul unei adolescente de 25 ani.
Cum sa facem sa infloreasca amaryllis

Amaryllis este o planta foarte frumoasa si interesanta. Are un aspect exotic si tropical, cu florile sale mari, asemanatore ca forma cu crinul, care cresc pe o tija lunga si dreapta, avand la baza cateva frunze subtiri.
Alimentatie in functie de grupele sangvine
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la inceputurile omenirii pana in prezent.
Cura cu oua de prepelita
Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafea (la care trebuie sa renuntati in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.
Semanatul in rasadnita
Semanatul in rasadnita se poate face in randuri sau printr-o imprastiere cat mai uniforma.
Clasificarea alimentelor
Alimentele contin elemente organice : proteine, glucide, si lipide, dar si saruri minarale, vitamine, apa si materii nedigerabile (fibre).
Vitamina K

Numita si antihemoragica, vitamina K este liposolubila si intervine in coagularea sangvina. Prezenta in organism in mod natural, nu este de obicei parte componenta a preparatelor din comert. Indispensabila vietii, vitamina K rezista la caldura, dar nu si la lumina, in prezenta oxigenului si in mediile alcaline
Vitamina B6
Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.
Acidul pantotenic sau vitamina B5

Acidul pantotenic a fost numit astfel dupa cuvantul grec ''pantoten'', ce semnifica ''peste tot''. In natura, acest acid este omniprezent. In grupa vitaminelor solubile in apa si sintetizate de plantele verzi si multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge in tesuturile animalelor ce le consuma, mai ales in ficat si oua.
Vitamina B2
Dionaea

Dionaea mai poarta denumirea de "plesnitoarea lui Venus". Aceasta este o planta carnivora cu capcana care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si Sud.
Seleniul si efectele sale asupra sanatatii

Importanta acestui oligoelement nu trebuie judecata dupa cantitatea zilnica recomandata. Pe masura ce comunitatea stiintifica observa actiunea seleniului, se constata formidabila sa importanta in realizarea functiilor vitale ale organismului.
Hering cu cartofi
Aceasta reteta delicioasa poate fi servita atunci cand ati epuizat toate retele vechi si doriti sa incercati altceva.
Antreu cu peste:Somon afumat
Acest antre poate fi servit si cu orice alt peste care nu contine oase. Se va servi cu paine cu secara.