scoarta de copac
Fockea edulis - o nuca necomestibila dar foarte decorativa

Recent aparuta si pe piata de plante de la noi din tara, Fockea edulis a fost imediat apreciata de iubitorii de cactusi si suculente, care au adaugat-o rapid la colectiile lor. Faptul ca se multumeste cu foarte putina atentie, precum si adaptarea ei rapida la conditiile de mediu din locuintele noastre, au facut din aceasta planta o alegere inspirata pentru posesorii ei.
Passiflora - o planta plina de istorie si simbolism

Numele de ''floarea pasiunii'' - ''flos passionis'', vine de la preotii spanioli sositi in sudul Americii in secolul al XVII-lea, si se refera clar la patimile lui Christos...
Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...
Viermele merelor
Denumire stiintifica: Cydia pomonella. Ataca fructele de mar si mai putin pe cele de par, gutui, cais, piersic si nuc. Fructele atacate prezinta gauri pline cu resturi de hrana si materii fecale ale daunatorului. Aceste fructe raman pipernicite...
Maslinul

Inca din vremurile civilizatiei minoice, unul dintre simbolurile regiunii mediteraneene a fost maslinul.
Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi
Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.
Marmelada de caise
Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte…
Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…
Spagheti picante
Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina
Paste cu carne
Ingrediente: 300g paste, 100g rosii, 100g cascaval, 200g carne taiata marunt
Paste cu legume
Ingrediente: 2 oua pentru maioneza, 400 g macaroane, 5 ardei grasi
Conserva de zarzavat
Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare…
Aquarius

Ingrediente:
6 cl whiskey
3 cl brandy de cirese
3 cl suc de afine...
Flori...comestibile

Unele flori sunt nu numai frumoase, dar si bune de mancat. Acestea sunt consumate din timpuri mai vechi.
Dulceata de visine
Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau…
Daredevil

Ingrediente:
1 1/2 parti Raspberri vodka
2 parti suc de portocale