Demo magazin virtual Publicitate:

seminte iarba

Virozele vitei de vie

Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze...

Cancerul bacterian al viei

Boala este produsa de bacteria Agrobacterium imefaciens care traieste in sol si patrunde in tesuturi, prin rani. Se manifesta pe elemetele lemnoase ale butucului...

Firefly

Firefly Ingrediente: 6 cl vodka 11 cl suc de grapefruit 3 cl grenadine...

Narcissus cyclamenus

Narcissus cyclamenus Denumire populara: narcisa cyclamenus. Familie: Amaryllidaceae. Narcissus cyclamineus are cate o floare pe fiecare tulpina, intoarsa la un unghi perfect, cu petalele intoarse in partea opusa corolei (se aseamana cu cyclamenul...

Blat de pizza

Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei

Gogosari in otet

Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Pasta de gutui

Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi

Dulceata de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase

Dulceata de gogonele

Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal

Dulceata de coacaze

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn

Coltunasi cu branza

Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura

Crema de lamaie

Ingrediente: 4 oua mari, 500 ml lapte, 100-150 g zahar, coaja de lamiie

Spuma de caise

Ingrediente 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos

Bavarezi cu ciocolata

Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao

Carne de vanat in aspic

Ingrediente: carne de vinat, aspic. Preparare: Aspicul se va prepara

Spirale cu picante

Ingrediente: spirale 400 g, vin alb sec 1/2, usturoi 2 catei, bulion de rosii 2 linguri

Spagheti picante

Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina