specii de yucca
Maslinele in alimentatie

Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline. Fructele proaspete sunt foarte amare, iar pentru a schimba gustul sunt marinate in apa sarata sau pur si simplu acoperite cu sare pret de mai multe saptamani.
Culori calde si culori reci in gradina

Dupa cum se stie rosul, galbenul si portocaliul sunt considerate culoriu calde si cu siguranta vor atrage privirea oricui inducand o stare de optimism si vitalitate. Albastrul, movul si verdele, culori considerate reci, au darul de a relaxa si linisti privitorul.
Mici sfaturi pentru o gradina bine organizata

De abia incepe vara si sunt destule lucruri de facut intr-o gradina.
Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat

Un aliment atat de necesar mancarurilor ca zaharul poate fi foarte nociv. Consumul de zahar si de produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului care cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari...
Hortensia

Denumire stiintifica: Hydragea spp. Familie: Saxifrage. Origine: Japonia. Hortensia (Hydragea) este pentru vara asa cum este liliacul pentru primavara. Hortensia
incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu...
Blat de pizza
Ingrediente: 500g faina, 20 g drojdie, putina sare, 1 ou, 2-3 linguri ulei
Dulceata de visine
Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau…
Pasta de gutui
Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar…
Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…
Coltunasi cu branza
Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…
Clatite cu branza de vaci
Ingrediente: 1/4 kg branza de vaci, 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar…
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura…
Crema de vin
Ingrediente: 150 ml. vin alb, 200 g. zahar, 5 galbenusuri, esenta de vanilie…