stropiri
Timpurii de Cluj
Fructele sunt mijlocii sau mari, sferice, de culoare visinie-inchis. Pulpa este roz-galbuie, cu sucul putin colorat in roz, neaderenta la sambure...
Ampelopsis

Planta agatatore-cu ajutorul carceilor- cu frunze cazatoare, flexibile. Specia cea mai raspandita este Ampelopsis glandulosa. Florile sunt insignifiantem dar fructele sunt deosebit de decorative pentru ciloarea lor bleu-portelan.
Planta creste si se dezvolta foarte bine in conditii de lumina directa. Necesita umiditate atmosferica, care se poate obtine prin stropiri frecvente.
Compot de prune
Ingrediente: 5 kg prune, 1 kg zahar, 3 l apa, 2 cuisoare, o lingurita rasa de scotisoara
Compot de gutui
Ingrediente: 4 kg gutui, 1 kg zahar, cca 4 l apa, 1/2 baton vanilie…
Cirese confiate
Ingrediente: 1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare, 1 kg zahar...
Snitel vienez (in pesmet)
Ingrediente: carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet, ulei…
Snitele cu ceapa
Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine, 300 g ceapa…
Mititei la gratar
Ingrediente: 1/2 kg ceafa de porc, 1/4 carne de vitel, 1/4 kg carne de oaie…
Ciorba de fasole boabe
Ingrediente: 150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa
Nectared 2
Este un soi de nectarine american, inclus in sortimentul nostru. Fructele sunt mijlocii, sferice, aproape simetrice, de culoare galbena-deschis...