Demo magazin virtual Publicitate:

suc de cartof

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole Ingrediente: 2 kg de ceapa 1,5 kg de gogosari 2 kg de rosii

7 obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie

7 obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie Multi dintre noi se vor regasi in descrierea ce urmeaza, pentru ca timpul redus pe care il avem la dispozitie ne forteaza sa adoptam cateva obiceiuri nesanatoase legate de modul in care mancam: masa de dimineata nu mai exista, pranzul este luat in fuga sau in graba...

Natura

Zacusca de gogonele

Zacusca de gogonele Ingrediente: 2,5 kg gogonele 2 kg gogosari (rosii) 1 kg ceapa

Puzzle Roses

Puzzle Daisie 1

Sesiune de finantare pentru proiecte in cadrul programului Parteneriat pentru Mediu

Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea-Ciuc a lansat oferta de finantare pe anul 2006, pentru programul Parteneriat pentru Mediu. Directii prioritare de finantare: conservarea biodiversitatii; dezvoltare rurala durabila; ecologie urbana; management ape; Natura 2000.

Zacusca

Zacusca Ingrediente: 5 vinete 5 gogosari 7 ardei grasi 2 kg rosii 400 g ceapa ulei

Puzzle Daisie

Puzzle toamna

Puzzle Mere

Toamna se ingrasa solul

Toamna se ingrasa solul Toamna, o data cu sapatul se face fertilizarea de baza, asta inseamna ca utilizand un ingrasamant mineral greu solubil sau un ingrasamant organic semidescompus, vom reda solului substantele minerale pierdute pe timpul verii

Ceaiul verde, secretul longevitatii

Ceaiul verde, secretul longevitatii Daca doriti o viata mai lunga si mai sanatoasa, ei bine, ceaiul verde consumat zilnic este solutia. Un studiu desfasurat in Japonia de catre specialisti de la Universitatea Tohoku a demonstrat ca persoanele care consuma zilnic cel putin 5 cesti de ceai verde sunt mai ferite de afectiuni cardiace

Sulfina Barbu si-a cumparat flex

Sulfina Barbu si-a cumparat flex Actiunile de protest ale activistilor organizatiei ecologiste Greenpeace, celebre prin faptul ca acestia se leaga cu lanturi in locuri publice, i-au determinat pe reprezentantii Ministerului Mediului sa investeasca in dotari: si-au cumparat un flex.

Dovlecelul patison

Dovlecelul patison Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate

Toamna aduce in gradina o explozie de culori

Toamna aduce in gradina o explozie de culori A venit toamna si in curand va trebui sa luam grebla din cui pentru a aduna frunzele ruginii care cad din copaci. Ne asteapta zile ploioase, in care soarele de abia daca se va ivi de dupa perdeaua de nori grosi.

O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie

O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie Printre substantele benefice continute de radacina sfeclei se numara sarurile de potasiu cu efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Este important de retinut ca spre deosebire de majoritatea vitaminelor, acestea nu sunt distruse sau inactivate prin tratament termic, deci proprietatile sfeclei sunt prezente indiferent daca este servita cruda sau preparata

Iute si sanatos: hreanul

Iute si sanatos: hreanul Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.

Salata mielului, planta anti-stress

Salata mielului, planta anti-stress Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la pregatirea salatelor si a supelor. Preparatele din fetica au proprietati anti-stress recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor si oboselii.

Creati o oaza de liniste in gradina

Creati o oaza de liniste in gradina Muncim din greu pentru a ne transforma locuinta intr-un cuib in care sa ne intoarcem mereu cu nerabdare ca sa ne relaxam departe de lumea agitata din afara, pentru a crea un mediu care sa ne reflecte personalitatea..

Tratament cu ceai pentru ochii umflati

Tratament cu ceai pentru ochii umflati Pentru oamenii care se trezesc dimineata cu ochii umflati sau care au asa-numitele ''pungi'' sub ochi, in afara de faptul ca nu trebuie sa cumpere tratamente cosmetice sau creme costisitoare pentru a reduce aceste simptome, le prezentam unul din cele mai vechi remedii naturale: cateva pliculete de ceai.

Sortimente de ceai

Sortimente de ceai Pe lista ''bauturilor'' cel mai des consumate, ceaiul se afla pe locul doi, dupa apa. Interesant este si ca toate cele 3.200.000 de tone de ceai care sunt produse in intreag alume provin dintr-un singur tip de planta, si anume camellia sinensis - planta de ceai -, din familia magnoliilor...

Burse pentru tinere cercetatoare oferite de Unesco si L'Oreal

Burse pentru tinere cercetatoare oferite de Unesco si L'Oreal Unesco si L'Oreal acorda burse tinerelor cercetatoare care isi desfasoara activitatea intr-unul din domeniile biologie, biochimie, biotehnologie sau fiziologie. Bursele, in valoare de 20.000 euro fiecare, sunt destinate sprijinirii inovatiei si excelentei in munca de cercetare in randul femeilor din toate regiunile lumii

Calendarul gradinii de legume

Guvernul da bani proprietarilor de paduri

Guvernul da bani proprietarilor de paduri Asociatiile proprietarilor de fond forestier vor beneficia de sprijin financiar pentru achizitionarea de logistica necesara administrarii si gospodaririi eficiente a padurilor, se arata intr-un comunicat publicat astazi de biroul de presa al guvernului

Fructele, legumele si rolul lor in imbunatatirea vederii

Fructele, legumele si rolul lor in imbunatatirea vederii Consumarea unei cantitati mari de fructe si legume ajuta la mentinerea ochilor in stare buna de functionare...

Taranii romani tin pasul cu tehnologia

Pe masura ce providerii de internet patrund in zonele rurale, o noua categorie de internauti isi face simtita prezenta in spatiul virtual: producatorii agricoli

Tocanita de cartea recordurilor

Tocanita de cartea recordurilor La prepararea tocanitei s-au folosit 200 de kilograme de galbiori, culesi de localnici din padure, 15 kilograme de ceapa, 13 de ardei, opt litri de ulei, 12 kilograme de smantana si alte cantitati impresionante de condimente si mirodenii