suc de ceapa preparare
Prepararea alifiilor

Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.
Painea alba creste riscul de cancer

Conform unui studiu recent, consumul de paine alba in cantitati mari are ca efect cresterea riscului de imbolnavire cu un tip de cancer care ucide mii de oameni anual.
Primul drum verde din Romania
Vineri a fost inaugurat Drumul mostenirii maramuresene, primul Greenway (drum verde) din Romania. In prezenta presedintelui Fundatiei Ecologic, realizatorul proiectului, si a primarului din Ocna Sugatag, drumul a fost deschis pentru turisti
Mitul plantelor care mananca oameni

Exista oare plante care sa se hraneasca cu carne? Mai mult, exista oare plante care sa se poata hrani cu oameni? Raspunsul la prima intrebarea este da, exista in lume specii de plante carnivore, care se hranesc cu carne...
Bilantul proiectului Pamant curat - om bogat!

Asociatia ALMA-RO a prezentat bilantul proiectului
Pamant curat, om bogat!, desfasurat in perioada ianuarie-octombrie 2006. Principala sa tema a fost respectarea codului de bune practici agricole si a politicilor de mediu europene care vizeaza normele de aplicare a fertilizantilor chimici in agricultura
Varza de Bruxelles
Varza de bruxelles este o leguma din soiurile tarzii, care creste lent si care face parte din familia verzei. Mugurii arata ca niste verze in miniatura si se formeaza pe tulpina...
Iedera in casa si in gradina

Iedera este denumirea generica data plantelor cataratoare cu tulpini foarte lungi, lemnoase, care se pot raspandi atat pe orizontala alcatuind un covor verde sau pe verticala, folosindu-se de orice suport precum ziduri, arbori, stanci.
Cum se recolteaza plantele medicinale

Foarte apreciate pentru efectele lor benefice, plantele utilizate in tratamentele naturiste ale unor afectiuni pot fi recoltate chiar de noi, daca stim sa respectam cateva reguli simple.
Coleusul este usor de ingrijit

Plantele Coleus sunt rezistente si usor de cultivat. Aceste plante sunt cel mai bine cunoscute datorita culorii lor stralucitoare si varietatii formelor frunzisului.
Cel mai batran gradinar din lume

La venerabila varsta de 103 ani, Jim Webber din Marea Britanie poate fi desemnat fara tagada cel mai batran gradinar din lume. Conform presei britanice, seniorul nu si-a luat niciodata concediu, iar intrebat cand se va pensiona, raspunde simplu: Cand o sa imbatranesc!
Ziua Internationala a Vegetarienilor va fi serbata si la Bucuresti

Societatea Vegetarienilor din Romania organizeaza duminica, 1 Octombrie, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Vegetarianismului.
Un pastarnac a fost declarat cea mai urata leguma

Neobisnuitul concurs al legumelor urate este organizat anual, in Marea Britanie, de asociatia National Trust, care isi propune astfel sa dea o sansa si acelor legume care au un gust extraordinar dar sunt respinse datorita aspectului.
Zacusca cu masline

Ingrediente:
1,5 kg ceapa
400 ml ulei
2 kg ardei gras...
Importanta humusului

Humusul este materia organica descompusa din sol, pe care o gasim pana la o adancime de 20-30 cm. El asigura hrana plantelor si tot el reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor
Aperitiv cu gogosari

Ingrediente:
3,5 kg gogosari
250 gr ulei
250 gr zahar
Curatenia de toamna in gradini

Dupa culegerea fructelor, pomii se curata de crengile uscate, de tumefierile scoartei si de fructele mumifiate ramase pe crengi. Uscaturile se ard, operatiune obligatorie in cazul prezentei unor boli sau daunatori.
Salata de gogosari

Ingrediente:
5 kg gogosari
1 cana otet
1 cana mustar
sare
Zacusca de gogonele

Ingrediente:
2,5 kg gogonele
2 kg gogosari (rosii)
1 kg ceapa
Puzzle Daisie 1
Puzzle Daisie
Puzzle toamna
Puzzle Mere
Toamna se ingrasa solul

Toamna, o data cu sapatul se face fertilizarea de baza, asta inseamna ca utilizand un ingrasamant mineral greu solubil sau un ingrasamant organic semidescompus, vom reda solului substantele minerale pierdute pe timpul verii
Toamna aduce in gradina o explozie de culori

A venit toamna si in curand va trebui sa luam grebla din cui pentru a aduna frunzele ruginii care cad din copaci. Ne asteapta zile ploioase, in care soarele de abia daca se va ivi de dupa perdeaua de nori grosi.
O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie

Printre substantele benefice continute de radacina sfeclei se numara sarurile de potasiu cu efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Este important de retinut ca spre deosebire de majoritatea vitaminelor, acestea nu sunt distruse sau inactivate prin tratament termic, deci proprietatile sfeclei sunt prezente indiferent daca este servita cruda sau preparata
Iute si sanatos: hreanul

Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.
Salata mielului, planta anti-stress

Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la pregatirea salatelor si a supelor. Preparatele din fetica au proprietati anti-stress recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor si oboselii.